Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Yogaretreat med känslohantering för sockerberoende på Gotland

29 juni, 2022 @ 10:00 2 juli, 2022 @ 17:00

Du kommer till Gammelgarn på Gotland under 4 dagar och hittar gemenskap, avkoppling, kunskaper och insikter i liten grupp. Kursen är för dig som landat i ett sockerfritt liv och vill jobba vidare med dina känslor för att kunna leva så utan att behöva kämpa hela tiden.

Under dessa 4 dagar får du kunskap om hur du kan hantera de känslor som du gärna hanterar genom att äta. Vi kommer använda Yogan för att landa i dessa känslor.

Vi är 4 terapeuter på plats för att du ska kunna få individuell hjälp med ditt känsloarbete. Förutom vi på Leva Sockerfri kommer Annie Gardell finnas på plats.

Annie är yogalärare och lever sitt 12-steg genom yogan.
Vad är yogan för Annie och denna kurs? Den Yoga Annie leder är i grunden viryayoga som är en dynamisk yogaform med tydlig biomekanik för en tillåtande yoga som passar de flesta. Med yogans filosofi kan vi få ett nytt perspektiv som kanske skapar utrymme för att släppa det vi inte längre behöver och öppna upp för något nytt som passar oss bättre nu. Ofta kommer vi kontakt med oss själva fysiskt, själsligt och mentalt inte minst genom andetaget. För oss är det viktigt att vi kan vara precis som vi är på mattan och släppa prestigen. Där i det ärliga kan vi möta oss själva med mjukhet för att vara människa.

Dagarna kommer se ut ungefär så här:
Dag 1: Yogaklass tema grundning, landa här och nu i dig själv. (Vilka verktyg har du som fungerar för dig?)

Dag 2: Yogaklass tema balansering av höfter, finns det ett känslocentra i kroppen? Kan vi skapa utrymme för balans? Luftning av det vi stoppat undan. (Alla de där känslorna). Tyst promenad till en vacker plats där vi pratar om undermedvetna program.

Dag3: Yogaklass tema närvaro, Hur pratar jag med mig själv?

Dag 4: Självkärlek och mjukhet. (Självmedkänsla)

Vi kommer varva dagarna med hantering av känslorna som kommer upp, gemenskap, meditation, sharingcirkel, andningsövningar och fuldans eller vad gruppen behöver för stunden.

Platsen ligger avskilt i skogen med havsutsikt och är ett riktigt smultronställe. Det riktigt andas lugn och ro på denna plats. Givetvis finns möjlighet till strandpromenader och kanske yoga i soluppgången om det är läge för det.

Tanken är att du ska landa i dig själv, lära känna andra med samma problematik, lära dig om hur ditt beteende kring socker påverkas av dina känslor och hur du kan hantera det samt hitta din motivation och drivkraft att leva ett sockerfritt liv.

All mat ingår dessa 4 dagar och vi hjälps åt att laga den.
Du kan boka spartanskt boende på plats (dvs egen säng men inte eget rum) eller boka närliggande boende på egen hand (detta ställe ligger 15 min bort längs stranden: https://ostergarnstrand.se/). Om du inte bor på plats är priset istället 6995 kr. Resan bokar du på egen hand. Om du inte har bil med dig (generellt är det den som kostar mest på färjan) så försöker vi hitta möjligheter till samåkning.

Antal deltagare är Covid-19 anpassat och vi kommer var mycket utomhus fast under tak. Så kläder efter väder. Vi startar vid kl 10 dag 1 och avslutar kl 17 dag 3. Det finns möjlighet att komma dagen innan och åka hem dagen efter för den som vill.

Del av avgiften går som friskvårdspeng hos de flesta företag. Kolla med din arbetsgivare.

Du kan även välja att gå i ett individuellt anpassat behandlingsprogram över 1 eller 2 år – där denna då kan ingå och betalas som del av helheten. Läs mer här

Så här ser det ut där vi kommer vara dessa härliga dagar:

Så här har andra tyckt om våra kurser

8995SEK

LevaSockerfri arrangör

0733340931

View Arrangör Website

Gammelgarn

GammelgarnGotland623 67Sverige+ Google Map

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg