hello

Fräsch Lax med pak choi och skogschampinjoner

Här om kvällen blev vi sugna på Lax med asiatisk touch, och asiatisk känsla och smaker ger det absolut om man använder pak choi, citron, svamp och gör en röra därtill på majonäs, risvinäger och sesamolja. Vi inspirerades av en rätt ifrån Livets godas receptbank och gjorde den till vår egen.

Ingredienser till 4 personer :

  • 600 – 800g Laxsida
  • 2 stjälkar färsk salvia
  • 4 Pak choi
  • 2 citroner
  • 400g skogssvamp
  • 1 msk Soya
  • 3 msk Olivolja
  • Salt
  • 2 dl majonäs
  • 1- 2 msk Risvinäger (beroende på hur syrligt du vill ha det)
  • 1 tsk Sesamolja
  • 2 msk (rostade) sesamfrön

Gör såhär:

  1. Ta fram 2 plåtar och lägg bakplåtspapper på båda
  2. Sätt ugnen på 165 grader varmluft
  3. Klyva alla 4 pakchoi på mitten
  4. Rensa och dela champinjonerna i 2 halvor
  5. Blanda ihop olivolja och soya
  6. Lägg upp de 8 pak choi halvor och svampen på ena plåten och pensla över hela soyablandningen
  7. Avsluta med att strö salt över
  8. Sätt grönsaksplåten i ugnens övre halva i ca 30 minuter
  9. lägg laxsidan på den andra plåten.
  10. Grovhacka salvia och strö över laxen
  11. Salta laxen
  12. När grönsakerna varit i ugnen ca 10 minuter sätter du in laxen längst nere och ökar tempen till 175 grader
  13. Dela de 4 citronerna på mitten och salta ytorna
  14. Lägg olivolja i en stekpanna och hetta upp
  15. Lägg citronhalvorna med snittytan neråt och steka på tills de fått en fin sotad färg.
  16. Blanda ihop röran på majonäs, risvinäger, sesamolja och sesamfrön
  17. Efter 20 minuter för fisken och 30 minuter för grönsakerna plockar du ut allt och lägger grönsakerna upp på laxplåten
  18. Servera med röran och de stekta citronerna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg