JUST DO IT !

posted in: Funderingar, Livsstil | 0

Att göra nya saker eller vanliga sysslor annorlunda kan vara en svår process. Som tex att börja göra mer hemlagat mat från grunden, eller en sån enkel sak som att sitta ner och umgås vid måltiderna.

Intentionerna kan vara bra men det kommer “alltid något emellan” i våra stressade liv – och inget händer om man inte aktivt gör något åt saken.

Under de senaste 5 åren har jag påbörjat en ny fritidssyssla – att börja rida – där jag tagit ridlektioner en gång i veckan. Mycket har jag lärt mig, men en väldigt allmängiltig sak är – Dit du tittar, dit hamnar du. Väldigt tydligt när man sitter på en häst, men även så med det mesta annat man gör i livet. Sätter man inte målet, så finns det ingen chans att ta sig dit heller !

Man brukar att säga att en förändring börjar med att man vill göra den (fast man kanske inte vet hur) – och det kan det nog vara en viss sanning i, men jag anser nog att bästa vägen till att skapa en förändring är att bestämma sig för att faktisk försöka och inte bara at vilja. Om man vill och sedan sätter sig och väntar på att förutsättningarna blir de rätta – så garanterar jag att inte mycket kommer hända. Däremot så skapas en positiv spiral genom:

jag gör – > jag inser att jag kan (kanske inte perfekt första gången) -> jag vill -> jag gör (förbättrat denna gången)….och så vidare.

Alltså – fundera inte så mycket – JUST DO IT

close

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.