hello

Våra rekommenderade produkter

Här kan du läsa om de märken vi rekommenderar samt några av våra absoluta favoriter. Vi rekommenderar alltid så rena produkter som möjligt, utan tillsatser, socker, konserveringsmedel och kemikalier. Vi har dels kosttillskott som vi kan rekommendera då vi ser att de hjälper våra klienter, dels hudvård, eftersom allt du sätter på huden även går in i kroppen och ställer till det, om det innehåller skräp. Inget märke är bra på allt, så därför har vi flera och vi säljer inget som vi inte kan tänka oss använda själva.

Tänk på att vissa vitaminer och mineraler måste tex tas tillsammans för att kroppen ska ta upp dem. För att använda tillskott bör du veta vilka brister du har då du inte ska ta tillskott i onödan. Detta hjälper vi till med via en biokemisk reparation.

Du kan hitta rekommenderade produkter i webshopen. Här finns några märken presenterade.

Aqualogik har produkter som vi gillar då de är importerade till Sverige för sin renhet. Lerkapslarna har många kunder med magproblem blivit hjälpta av. Även deras probiotika är väldigt bra och omtyckt. De har även bipollenkapslar som visats sig effektiva mot allergier.

Detta sortiment är ofta rent och av hög kvalitet. Gerenellt rekommenderar vi deras vitaminer och mineraler, dock inte alla.

Detta märke har väldigt fin kvalitet på sina produkter. Vi rekommenderar främst Bioguest och deras B-vitaminer.

Just Thornes B-vitamin komplex innehåller metylerade varianter av B9 och B12, vilket gör att vi inte behöver bygga om dem innan de kan användas – varför vi starkt rekommenderar just den. Många märken har enbart metylerad B12 och använder syntetisk B9 (folsyra), vilket kan ställa till det för de som har sämre anlag för metylering.

Inom hudvården räcker det med att det finns 1% ekologiska ingredienser i för att hela produkten ska klassas som ekologisk. Det räcker inte för oss, vi vill kunna erbjuda helt ekologiska produkter som dessutom är fria från syntetiska ämnen.

Scandinavian herbs är ett svenskt märke där oljor och örter används som bas. Oljorna är ekologiska och 75% örterna växer vilt och handplockas på Island eftersom det finns mer mineraler i marken och mindre föroreningar i luften.

Vårolja – perfekt kroppsolja. Ett smidigt sätt att undvika tillsatser som ofta finns i bodylotion. Denna har dessutom jojobaolja i, vilket funkar bra som solskydd (faktor 3- 7). Dock behöver huden byggas upp med oljan innan du exponerar dig för sol, så använd den gärna året om. Som bonus fungerar den även mot mygg och fästingar. Suveränt till våra fyrbenta vänner.

Mirakelkräm – en lättare ansiktskräm som används främst till problemhy och rosasea. Men funkar även om du föredrar en lättare kräm. Då denna innehåller mycket Aloe vera är den även bra vid solsveda, myggbett, småsår osv.

Havets mirakel – en underbar ansiktskräm för mogen hy. Det innebär att den är lite fetare eftersom huden blir torrare ju äldre vi blir. Denna innehåller tex Blåstång som är cellåterbyggande och därmed har viss anti-rynk effekt. Många kunder tycker också att den tar bort solskador (sk åldersfläckar)

Hot shot – denna kräm är en förkylningskräm med många användningsområden. Smörj på bröstet vid förkylning och hosta, magen vid mensvärk, på halsen vid halsont, i nacken och tinningarna vid huvudvärk. Den är kärlvidgande så fungerar på den huvudvärk som beror på att kärlen upp till huvudet dragit ihop sig. Som bonus kan den även användas vid klåda samt mot acne. Väldigt populär vid halsont. Fantastisk att ha i sitt husapotek.

M-mjölk – Ett liniment som känns riktigt skön på ömma muskler, träningsvärk, trötta fötter osv. Uppskattas av kunder med krypningar i benen och används med fördel vid åderbråck då den är kärlvidgande. Innehåller örter som har antiinflammatorisk effekt.

Djävulsklo olja– innehåller örter som djävulsklo, älgört, vitpil mfl som naturligt innehåller salicylsyra och som verkar smärtlindrande. Denna används bäst på leder och ledvärk. Vår erfarenhet är att den uppskattas av de flesta med artros, gikt, hallus valgus mm. Används tillsammans med hajkräm för bästa effekt. Se referenser nedan.

Hajkräm – denna kräm innehåller bland annat Aloe vera och hajleverolja. Oljan kommer från grönlandshajen som fastnar i näten på Island, köttet används för att göra surhaj som är en delikatess på Island. Alltså inget tjuvfiske! Denna kräm gör så att djävulsklooljan går in i lederna, så dessa används med fördel tillsammans. Den har också en välgörande effekt på huden, särskilt på torr hud, eksem och psoriasis enligt våra kunder.

Kingfisher tandkräm utan flour är vår rekommendation. Innehåller mindre skräp än de flesta.

Varukorg