Behandling vid sockerberoende

Känns det som att inget funkar och att kontrollförlusten är total? Detta är det närmaste ett behandlingshem för sockerberoende du kan komma i Sverige.

Tänker du – de som dock kunde låsa in mig ett tag och ta kontroll och ge mig en chans att hitta mig själv?

Då är du inte ensam!

– men inom vården finns det tyvärr ingen fungerande lösning för sockerberoende. Det finns inga behandlingshem med fokus, kunskap och expertis kring mat/sockerberoende.

Det närmsta du kan komma är därför att placera dig under en vecka i händerna på oss här på LevaSockerfri.

Det finns i dagsläget 3 platser kvar till denna kurs i oktober. Boka din plats här: https://www.bokadirekt.se/places/levasockerfri-kurs-&-resor-35814

Vi vet att även fast sockerberoende idag inte är klassad som beroende, så blir många med kontrollförlust och spinnande tankar kring maten hjälpta om det behandlas som beroende. Därför har vi tagit in inspiration och kunskap från traditionell beroendebehandling, inspirerad av KBT baserad CRA behanding (CRA står för Community Reinforcement Approach och KBT betyder Kognitiv Beteende Terapi) och plockat de bitar i processen som vi ser fungerar lika bra vid behandling för sockerberoende. Detta självklart kombinerat med all kunskap kring sockerberoende som vi fått genom Holistic Addiction Medicine utbildning och SUGAR certifiering hos Bittens Addiction.

Du kommer då till oss i Hjulsbro Linköping och tillsammans med max 3 andra deltagare, med samma typer av utmaningar som du har, påbörjar du din väg till ett liv utan din drog.

Du kliver in i en bubbla där du för en vecka kan glömma bort vardagen och lägga dess krav och förväntningar på hyllan en stund.

Under veckan kommer du genomgå behandling som varvas mellan föreläsningar, coachande samtal, eget arbete med kartläggning och förståelse av dina egna beteenden – och självklart bygger du med vår hjälp upp din egen handlingsplan för närmsta tiden när du kommer hem.

Beroende på deltagare så skräddarsys innehållet men kan innehålla följande delar:

  • Kunskapsbyggande
  • Funktionsanalys med kartläggning (SUGAR, IDS100 m.m)
  • Coaching (med bas i NLP och MI, motiverande samtal)
  • Uppstart på biokemisk reparation
  • Verktyg för matplanering
  • Matlagningskurs
  • Mindfulness
  • Handlingsplan för hemkomst, anpassat efter dina förmågor och livssituation

Efteråt erbjuder vi vidare stöd med kontinuerliga återfallspreventionsaktiviteter och uppföljning med fokus på att hjälpa dig vidmakthålla förändringarna du inför i ditt liv. Antingen hjälper vi dig i detta som del av en tydlig fortsatt överenskommen behandlingsplan eller så kan du välja att själv administrera och jobba utifrån en egen handlingsplan.

Veckan hos oss är all-inclusive och all mat (självklart socker- och glutenfritt) och spartansk boende ingår.

Det finns rika möjligheter till SPA bad och promenader i sköna omgivningar runt Stångån.

Just nu håller vi öppet för behandling under veckan från

9:e oktober till 16:e oktober.

Kostnaden om du deltar som en av

2 till 4 samtidigt inskrivna är 19 500 kr per person.

Om du vill lägga in dig exklusivt och vara själv med oss, så blir kostnaden 39 995 för veckan

Om det känns som något för dig så kontakta oss här nedan för samtal om just dina behov, så vi tillsammans skapar ett upplägg och innehåll för veckan som passar för dig.

Vi jobbar även med seriös finansiering genom Human Finans om det behövs


Dags att leva livet i stället för att äta det?