hello

Samarbeten

Här hittar du olika företag som vi på LevaSockerfri har någon form av samarbete med och därför vill säga ett par extra fina ord om. Länk till varje samarbetspartner hittar du under respektives sida.

återfallsprevention
Leva sockerfri

Bitten Jonsson behöver knappt någon presentation. En förebild som under många år kämpat för att sockerberonde ska bli erkänd. “Dare to diagnose” är en av hennes starka uttryck som vi verkligen tagit fäste på.

Ut över att vara utbildade hos Bitten om sockerberoende (HAM – Holistic Addiction Medicine), och licensierade i användandet av diagnosverktyget SUGAR® som hon och Börje Dahl har tagit fram, så är Bitten även en stor mentor för oss i vårt arbete här på LevaSockerfri.

Leva sockerfri

Anna Hallén Buitenhuis är likaledes hon en person som knappast behöver någon presentation. Hos Anna har vi fått grundutbildning i näringsfysiologi och biokemi som en suverän bas att lägga all annan kunskap ovanpå. Detta oavsett om det handlar om kunskapen om Sockerberoendet vi fått av Bitten Jonsson, eller annan kunskap inhämtade i andra utbildningar vi gått.

Anna Hallén Buitenhuis är en flitigt använt förläsare och samarbetspartner för oss här på LevaSockerfri.

Vi är även föreläsare på Anna Hallen Utbildningar, och bidrar till Lic. StressCoach

Vi är stolta sponsorer till kostfonden som verkar för att göra oberoende koststudier

Kostfondens mål: fler människor ska leva friskare

»Låt maten vara din medicin och medicinen vara din mat.« Det sa medicinkonstens fader Hippokrates flera hundra år f. Kr. Men sedan de första livräddande läkemedlen kom under början av 1900-talet har medicinsk forskning främst handlat om att utveckla nya effektiva piller. De fungerande kostbehandlingar som användes, till exempel vid diabetes och epilepsi, föll i glömska och mat blev något som vi framförallt äter för att få näring och energi.

På 1970-talet kom sedan de första varningarna om att mättat fett var farligt för hjärtat. För att minska mängden kalorier i kosten, rekommenderades alla att äta en lågfettdiet. Men modern forskning visar att vården förmodligen har haft ett för ensidigt fokus på kolesterolnivåerna i blodet och tagit för lite hänsyn till blodsocker och insulinnivåer. En hel del talar för att ett byte från fett mot kolhydrater i form av vitt mjöl, ris och socker till och med kan orsaka sjukdom och förvärra ett sjukdomsförlopp. Till de sjukdomar där kostråden behöver utvärderas på nytt hör därför typ 1-diabetestyp 2-diabeteshjärt–kärlsjukdomcancer och demens.

2022 blev året då vi tillsammans med Sockerskolan tog över Bitten Jonssons utbildning Holistic Addiction Medicine för specialister i sockerberoende. Det blev startskottet för Utbildningsföretaget Know Addiction Academy.

På Know Addiction Academy utbildar vi dig som vill ha fördjupad förståelse och kunskap kring beroendesjukdomen – EN sjukdom som kan ta sig uttryck i många olika utlopp inom substans- och processberoenden.  Vi erbjuder utbildningar, både som komplement till dig som redan jobbar professionellt med någon aspekt av beroende och behandling, och som ett fundament för att kunna börja jobba professionellt i bemötande och behandling av beroende.

 Vår första utbildningsomgång startas vinter/vår 2023 som avknoppning från Bitten Jonssons mångåriga Holistic Addiction Medicine terapeut utbildning, denna med specialfokus på utlopp socker-/matberoende.  

Vårt mål med Know Addiction Academy är att sprida kunskap om beroendesjukdomen som EN sjukdom med många utlopp och bidra med effektiva verktyg i en holistisk behandlingsmetodik oavsett utlopp (sedan kan det även finnas specialiserade delar som hanterar det som är specifikt för varje utlopp).  

Har du hittat till oss, så är du säkert också bekant med SockerSkolan. SockerSkolan bedriver sedan 2015 beroendebehandling online och vi samarbetar över gränserna med vidareutveckling av behandlingsmetoder, hälsoweekend i Tällberg och underbara behandlingsveckan i Nerja, Spanien.

SockerSkolan och LevaSockerfri utgår från samma grund, men har lagd upp beroendebehandling på olika sätt. Och ibland kan du landa på en plats i ditt tillfrisknande där du behöver lite av varje 🙂

LevaSockerfri finns tillgänglig med 2 on-line baserade utbildningar på Diploma, och kan där ses som en del av premium utbudet eller utbildningarna kan köpas styckvist om man vill det.

Ewa Meurk – Hälsoingenjören

Ewa Meurk är cilvilingenjören som bytte bana mitt i livet och blev en hälsoingenjör. Det innebär att hon kombinerar sin tekniska bakgrund som civilingenjör från KTH med en gedigen utbildning inom näringslära, funktionsmedicin och hon är också certifierad beroendeterapeut inom mat och socker.

Ewa driver utbildningsbolaget Elitista. Där kan du lära dig mer om metabol hälsa och metabol flexibilitet och hur du kan mäta och tolka dina egna metabola markörer (blodsocker, c-peptid och blodfetter) och på så sätt bygga upp en individuell hälsoplan som bygger på fakta och inte på gissningar.

Läs mer på www.elitista.se.

Kontakt: info@elitista.se

Om du inte hört om sockerchecken, så är det dags.

Socker finns dolt i majoriteten av alla livsmedel och många får i sig för mycket sött. Målet med Sockerchecken är att göra det enkelt för dig att hålla koll på sockret. Med hjälp av varans ingredienslista och näringsdeklaration uppskattar vi hur mycket fritt socker olika livsmedel innehåller. Sedan märker vi dem med en färg: grönt, gult, rött eller svart. Av varor som är gröna kan du äta hur mycket du vill, utan att få i dig för mycket socker. Gula varor är också helt okej. Äter du mycket rött till vardags passerar du däremot lätt gränsen för vad kroppen tål. Av svarta varor ska du bara köpa väldigt lite. I alla fall om du vill må bra och slippa laga tänderna. 

Detta är alltså en märkning som du som livsmedelsbutiksägare kan plocka in och använda i din butik. Mer om detta kan du läsa om du klickar på bilden ovan.

Som konsument får du verktyg för att göra bättre val.

Om du är butiksägare och vill ha hjälp att föra in detta i just din butik, så kan vi vara inblandade i att se till att allt kommer på plats i just din butik och hjälper till med events runt lansering hos dig.

Om du är konsument och vill att detta ska tas in i din lokala butik, så ta en snack med butiksägaren och hänvisa till oss, så hjälper vi till med implementationen.

Majoriteten av de bilder du ser av oss på hemsidan eller på sociala medier är tagna av fantastiska Evgeny Ivanov på Evgeny Ivanov Headshot Photography.

Vi har haft många tankar om hur man kan gestalta känslor i bild och Evgeny har varit otroligt bra på att få fram dessa uttryck i oss, så de verkligen syns. Och alla våra galna idéer tar han sig an och kommer med kreativa lösningar på.

Han presenterar sig själv såhär:

För 4 år sedan var min Iphone 4 mitt främsta verktyg för fotografering, precist som för många andra glada hobbyamatörer på den tiden. Lite hade jag då anat att min nyfikenhet kring fotografering med denna device skulle ta mig på en av mina mest spännande och utmanade resor i livet.

Sedan dess har resan varit snabb och jag har gått från att använda al min lediga tid på fotografering till att kunna jobba professionellt som freelance fotograf för tidningar, att få mina bilder utvalda till toplistor i professionella fotogrupper till att idag ha en trevlig liten studio i centrala Linköping där jag hjälper människor att leta fram den bästa versionen av sig själv och få det att fastna på bild.

Fotografering är inte bara en fråga om teknikaliteter(Ljus, kamera m.m). Det handlar till stor del också om psykologi. Det handlar om att möta personen som sitter framför kameran och att få denna att trivas och vara bekväm med att öppna upp och vara beredd att berätta sin historia.

Min stora passion är porträttfotografering med fokus på ansiktet och det jag kan få det att berätta, men jag tar också mer generella porträttfoton med hel eller halvkropp. Min andra passion är porträttering av sport och sportevenemang.

Om du har en spännande idé som du vill visualisera i bild, behöver bild(er) till dina sociala medier eller om du bara önskar få en professionell bild som visar ditt riktiga jag, så är jag mer än glad att hjälpa till. Och jag är ganska så säker på att vi kommer tycka att det är roligt under tiden vi skapar tillsammans.

Ut över sitt arbete på LHC som Tillsammans ambassadör, så driver hon även sin egen verksamhet – Kim Martin Goalie Academy (KMGA). Kim Martin Goalie Academy erbjuder varje sommar målvaktsträning för killar och tjejer måndag till torsdag under 2 veckor. Två ispass och ett fyspass per dag under fyra dagar i Linköping HC:s toppmoderna anläggning. Varje dag har olika tema, både på och utanför isen. I Kim Marti’n Goalie Academy ingår även personlig coaching, lunch, mellanmål och en egen egen unik t-shirt.

Så var kommer LevaSockerfri in i detta? – såklart kring maten – unga hockeyhjältar behöver bra energi till så intensiv träning och vi hjälper till så den blir näringstät utan massa socker i för de unga förmågorna. Vi kommer även bidra med en aktivitet under båda veckorna för att väcka barnens tankar och intresse för det vi äter.

Vi är jätteglada att kunna meddelat vi jobbar med Linköpings stolthet – LHC och deras projekt som heter Tillsammans.

Tillsammans projektet är en samling av LHC’s samhällsangagerande uppdrag som har som uppgift att vara en positiv kraft i Linköping och sprida kunskap kring rörelse och motion för alla, men med fokus på barn och ungdomar. LHCs egen Kim Martin Hasson är Ambassadör för Tillsammans-projektet.

LevaSockerfri är engagerad just kring barn och unga när det gäller att öka insikten och intresset för näringsriktig mat som ökar förmågan och orken att hålla på med fysiska aktiviteter.

Vi kommer synas i denna sammanhang genom att besöka skolor (kontakta oss om ni vill att vi ska komma till just din skola och utföra en inspirerande aktivitet kring maten med eleverna där)

Vi kommer även delta i Sportscamp med ett spännande matrelaterad inslag bland alla de fysiska sportaktiviteter.

Varukorg