Raw rödkålssallad

Mycket fräsch kålsallad till de tunga vintermånader. Går bra att göra i storsats och ha till flera dagar i veckan. Kan ätas till al form av gris, nöt och korv skulle jag säga.

Till stor sats :

  • 1 litet rödkål
  • 4 stora morötter
  • 1,5 – 2 dl solrosfrön
  • 1 dl oliv eller rapsolja
  • 2 msk vinäger (använde själv äppelcider då det var vad jag hade hemma)
  • 2 tsk dijonsenap
  • evt 1 tsk honung – kan uteslutas

skiva rödkål tunt och skala och riv morötterna grovt på rivjärnet. bland ihop de två

rosta solrosfröna på torr stekpanna

blanda ihop olja, vinäger och senap (och evt honung).

Blanda dressingen ihop med de torra ingredienser – servera och ät.

Jag är personligen inte förjust i senap som så – men här funkar den som krydda och smakar INTE senap. En sallad som måste smakas.

 

close
Shopping Cart