Gör din alldeles egna tacopaj utan gluten, socker eller smakförstärkare.
Hemma brukar vi alltid ha en liten burk med egen tacokrydda. Så mycket godare än den färdiga du köper och helt utan socker och tillsatser.
Till en stor portion krydda (1 1/3 dl) att ha och använda vid flera tillfällen :
- 1,5 msk salt
- 2 msk chili
- 2 msk paprika
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk lökpulver
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk cayennepeppar
Blanda och förvara i burk med lock.
Till en paj (medelstor i formen) använde vi följande ingredienser :
Pajskalet
- 3½ dl mandelmjöl
- ½ dl sesamfrön
- 40g smör
- 1 ägg
- 1 tsk supersalt
- 1 msk fiberhusk
Blanda ihop degen och ställ eventuellt kallt i 20 min om den är för mjuk. lägg ut i 26 cm pajform, pricka med gaffel och förgrädda i 10 min i ugn på 200 grader
Fyllning :
- 400g köttfärs
- 1 msk smör
- 1 dl vatten
- 2 msk tacokrydda
- 1 dl fet yoghurt (gärna cypriotisk)
- 2 ägg
- 1 skivad tomat
- 1 liten skivad lök
- 2 dl Riven ost
Stek köttfärsen i smöret och när rosa färgen är borta lägg på kryddan och rör om. Fyll på med 1 dl vatten, rör om och låt färsen steka torr igen.
Vispa ägg och yoghurt ihop och blanda i köttfärsen när färsen är färdigstekt. Lägg fyllningen i det förgräddade skalet. Lägg på tomat och lök och lägg sist på riven ost.
Grädda i ugnen på 200grader i ca 15-20 minuer eller till osten fått fin gyllen färg.
Ta ut och låt svalna. servera med het salsa och guacamole.