Nedan kommer ett par olika förslag på hur man kan göra en krämig äggröra, med och utan mejeri. Alla är till 2 portioner
Den mejerifria:
- 3 ägg
- 1 dl kokosgrädde
- en nypa salt
- 2 msk smör
- Finklippt gräslök
Vispa ihop ägg, kokosgrädde och salt med en gaffel.
Smält hälften av smöret i en liten tjockbottnat gryta
Häll i äggsmeten och låt den stelna till under omröring. Den ska bli krämigt smulig. Mot slutet smälter du i resten av smöret tillsammans med det finklippta gräslöket.
Om du vill ha mejeri går det bra att byta ut kokosgrädden mot vanlig 40% grädde.
Den extra krämiga :
- 3 ägg
- 50g smör
- 50g philadelfiaost
- en nypa salt
- finklippt gräslök
lägg smöret i en tjockbottnat liten gryta.
knäck i äggen och lägg i saltet. Rör runt med slickepott. Sätt på mellanvärme (på min induktionshäll som går till 9 brukar jag börja på 7 och ganska snabbt sänka till 5).
Rör runt kontinuerligt med slickepotten – skrapa botten så det som stelnar blandar sig med det flytande hela tiden. När det är en kladdig smet (hälften stelt och hälften halvstelt) blanda i osten och gräslöken.
Sänk till låg värme. Fortsätt röra om till önskad krämig konsistens. Servera och ät.