hello

12 steg

Som del i tillfrisknaden kan många behöva följa, och ta sig igenom, de 12 stegen.

Det finns ett antal idéelt arbetande självhjälpsgrupper runt om i landet. Här gäller det att hitta en grupp i din närhet där du kan gå på fysiska möten eller, om det inte finns i din närhet, gemenskap i telefongrupper.

Vilken av AA, NA, FAA eller OA som du väljer, spelar egentligen ingen större roll. Viktigt är att du känner stöd och harmoni i gruppen du hittar. ni möte i beroendet oavsett vilket utlopp den enskilda har. Om möjligt, testa gärna fler olika grupper för att känna på skillnader och likheter och när du landar – be om att få en sponsor som kan guida igenom de 12 stegen av personlig utveckling och frigörelse från beroendet.

OA – anonyma överätare

FAA – Anonyma matmissbrukare

NA – Anonyma Narkomaner

AA – Anonyma alkoholister

Att göra 12 stegs arbetet i en lokal grupp fungerar utmärkt som del i din totala plan för tillfrisknande, där du får andra delar som tex verktygslåda för eget arbete, biokemisk reparation och individuell behandling genom oss här på LevaSockerfri.

Klicka på bilden så kommer du till mer information om hur vi kan hjälpa dig med ditt sockerberoende här på LevaSockerfri

Varukorg