Behandlingsalternativ vid sockerberoende

Känner du att du redan har en bra verktygslåda men att du ändå inte riktigt får ihop det?

Föredrar du att jobba på egen hand?

Då kan lösningen för dig vara att boka vårt bok- och föreläsningspaket där du får hem:

 • Boken – Självhjälpsbok vid sockerberoende, Lär dig leva Sockerfri
 • Vår inspirerande kokbok för sockerberoende (smarriga recept, utan socker och utan gluten)
 • 13 inspelade föreläsningar att under ett år titta på och ta in helt i din egen takt

Dessutom får du länk till att kunna ladda ner vår arbetsbok som är kopplad till självhjälpsboken.

Allt för att du ska kunna jobba hemma helt i din egen takt.

I paketet ingår också att du kan boka en 30 minuters samtalstid med Frida eller Charlotte. Detta gör du när som helst på vägen när du känner att du kan behöva stöd att ta dig vidare.

Mer info och priser hittar du om du klickar här nedan

Känner du att du jobbar bäst hemifrån, men vill hitta gemenskap online, så finns vår primärbehandling över 14 veckor.

Här får du boken – självhjälpsbok vid sockerberoende att läsa, och våra föreläsningar inspelade att titta på avsnitt för avsnitt inför varje veckoträff.

Varje vecka träffas vi i grupp online och diskuterar då veckan ämne och du utgår ifrån dig själv när du i gemenskapen under handledning arbetar med arbetsboken, som du enkelt laddar ner och printar ut, eller så skickar vi den till dig innan kursen start om du har svårt att printa ut själv.

Vi har i dagsläget intagning till detta 2 gångar per år, vår och höst men det går egentligen att hoppa in när som under kursen, även om det inte blir i “rätt” ordning.

Mer detaljer hittar du här:

Nånstans i livet är det många som upplever att livet inte blev som det var tänkt, att det mest kretsar kring tallriken och inte kring att faktiskt leva ett fritt liv. Det kan vara riktigt svårt att göra en förändring i livet på egen hand, men i grupp blir styrkan desto starkare.

Tillsammans kan vi lyfta dig så du lär dig att leva livet i stället för att äta det. Med Levasockerfri behandling i Linköping får du stegvis kunskap om kost, dess påverkan på kroppen/hjärnan, känslohantering och verktyg för ett friskt liv.


Gemenskap och trygghet i en egen bubbla


Våra utbildningar i flera steg varvas mellan arbete i grupp på plats i Linköping och arbete med dig själv hemma. På plats får du gemenskap, kunskap och individuell hjälp i naturskön miljö med utsikt över Stångån. Tanken är att du ska kunna landa i dig själv, lära känna andra med samma problematik, lära dig om ditt beroende och hur du kan hantera det samt få motivation att leva ett fritt liv – utan drogmat, mentala spärrar och orkeslöshet.

Sedan fortsätter du kartläggning och arbete med dig själv i din hemmamiljö och vi sammanstrålar igen en tid senare på nästa steg i utbildningen. Du behöver inte gå alla steg med steg 1 och 2 är lämpligt att gå med några månaders mellanrum.


Ubildning i upp till 4 steg


Du jobbar i en strukturerad utbildning i 4 steg

 1. Kunskap om beroende och du lär dig att jobba med verktyg runt maten
 2. Vi pratar erfarenheter, tittar på känslohantering, stress och verktyg för att bryta negativa mönster
 3. Vi dyker ytterligare ner i känslor och känsloverktyg. För ett långsiktigt tillfrisknande behöver du “rensa i garderoben” och göra dig av med gamla mönster och hjärnspöken.
 4. Vi djupdyker i medberoende och känslor kopplade till skam. Du får även verktyg för att hantera dessa när de pockar på din uppmärksamhet i livet.

Mat och boende ingår


Hos oss erbjuder vi fritt boende för att du ska ha möjlighet att bara koppla av och inte behöva tänka på hur du ska ta dig och hur du ska undvika drogmat på kvällen. Allt finns serverat hos oss och du behöver bara vara dig själv. Sköna kläder, sängkläder och ev badkläder är allt du behöver. 

All mat ingår dessa dagar, även matlåda till hemresan. Spartanskt boende ingår ju också och rekommenderas för bästa resultat. Detta är helt unikt hos oss och fördelen är att du inte behöver lägga dyra pengar på hotell, du har stöd hela vägen och du lär känna dina kurskamrater, som till stor del kommer vara din livlina både under och efter avslutat kursprogram.

Det finns även möjlighet till SPA-bad och natursköna promenader!

Att komma till oss på LevaSockerfri är som att landa i en liten bubbla där du kan skaka av dig vardagens måsten och bekymmer. Du hamnar i fina omgivningar som ger dig lugn.

Här får du avkoppling och härliga vyer över det lokala vattendraget Stångån. Det finns promenadstråk runt ån och ljusspår i skogen på andra sidan. Du kan även njuta av utespa, 38 grader och sitta där på kvällen och njuta av tystnaden eller fåglarnas kvitter.

Boendet är enkelt, men ger dig en säng med nytvättade lakan att sova i och plats att gå till när du behöver vara en stund för dig själv.

Ni har ett gemensamt enkelt kök och vissa måltider får du serverat medan du, med instruktioner och tillsammans med andra deltagare, får tillaga andra av veckans måltider. Allt för att du ska känna dig trygg med maten och att den faktiskt går att hantera även när du kommer hem.

Sedan kommer du att ingå i en liten grupp om max 4 personer (om inte du väljer att boka detta helt för dig själv, vilket också är en möjlighet om du önskar enskildhet) som tillsammans med oss jobbar under veckan med att bygga kunskap som förvandlas till insikter som du lägger i din verktygslåda och tar med dig hem.

Här kan du ta en titt på hur det ser ut så du får en känsla för platsen du landar på

Applevänlig version

Dator och Androidvänlig version

Just nu har vi på grund av rådande läge inga resor inplanerade

Läs mer här om tidigare resor

Här kan du skicka en intresseanmälan , så återkommer vi när vi börjar schemalägga nästa resa

  Många börjar med att gå en behandling eller kurs, och fortsätter sedan i ett individuellt planerat eftervårdsprogram, din alldeles egna behandlingplan.

  Vägen till tillfrisknade är inte spikrak och av erfarenhet vet vi att de flesta behöver en behandlingsplan för att hitta ett långsiktigt hållbart tillfrisknande. En behandlingsplan med oss innebär att du jobbar aktivt under 1 till 2 år (som oftast) och deltar i månatliga återfallspreventionsmöten online, fysiska återträffar (när möjligt), samtal, coaching, fortsättningskurser m.m

  Hur detta kan läggas upp läser du mer om här:

  Att jobba med sin egen hälsa vill vi här på Leva Sockerfri ska va vara tillgängligt för alla, oavsett det faktum att sockerberoende inte erkänns officiellt inom vården och att det därför är svårt att hitta lämplig hjälp.

  För att underlätta så mycket som möjligt har vi letat upp lite olika finansiella lösningsalternativ.


  Klarna, Human finans och Actiway


  Inköp i webshoppen (där du även kan välja och betala din kurs) kan du betala med swish eller klarna – antingen direkt eller genom att du delar upp betalningen.

  Vi är anslutna till Actiway, så våra kurser och behandlingsalternativ kan bokas den vägen och du kan ta upp det som del av ditt friskvårdsbidrag som kostrådgivning.

  Vi är även anslutna till Human finans så du kan lägga upp ett räntefritt lån och betala en kurs eller behandling över längre tid. Du får lånet räntefritt av Human finans – Vi betalar räntan och får pengarna direkt.

  Du kan självklart alltid betala direkt till oss via swish eller bankgiro


  Swishnumret är : 123 655 52 47


  Bankgiro : 5448-9273


  Hur du vill betala avgör du 

  I vårt kalendarium kan du hitta alla våra kurser och lediga tider.

  Och här länkar vi direkt till bokningssidan


  close
  Varukorg