hello

Behandlingsalternativ vid sockerberoende

Känner du att du redan har en bra verktygslåda men att du ändå inte riktigt får ihop det?

Föredrar du att jobba på egen hand?

Då kan lösningen för dig vara att boka vårt bok- och föreläsningspaket där du får hem:

  • Boken – Självhjälpsbok vid sockerberoende, Lär dig leva Sockerfri
  • Vår inspirerande kokbok för sockerberoende (smarriga recept, utan socker och utan gluten)
  • 13 inspelade föreläsningar att under ett år titta på och ta in helt i din egen takt

Dessutom får du länk till att kunna ladda ner vår arbetsbok som är kopplad till självhjälpsboken.

Allt för att du ska kunna jobba hemma helt i din egen takt.

I paketet ingår också att du kan boka en 30 minuters samtalstid med Frida eller Charlotte. Detta gör du när som helst på vägen när du känner att du kan behöva stöd att ta dig vidare.

Mer info och priser hittar du om du klickar här nedan

Känner du att du jobbar bäst hemifrån, men vill hitta gemenskap online, så finns Nystart att boka in.

Nystart är det första steget i din behandling av sockerberoende.

Vi ger den i kursform. Den ger dig både kunskap, handlingsplan och verktyg så att du kan starta ditt tillfrisknande i sockerberoende. Målet är att du ska få insikter om din problematik, förstå vad du behöver göra för ditt fortsatta tillfrisknande och ha alla de verktyg du behöver för att göra så.

Detta steg löper över nio veckor och riktar sig till dig som vill bli sockerfri samtidigt som du får mängder med kunskap om sockerberoende. Du får praktiska råd inför den kostomläggning och avgiftning från socker/mjöl kommer att genomgå samt hur din fortsatta matplan kommer att se ut. 

Tidigare kursdeltagare har delat med sig utav hur de upplevde kursen och vad de skulle vilja säga till er som funderar på att gå en Nystart. Läs vad de har skrivit.

Kursupplägg

I samband med att du anmäler dig till Nystart så bokar vi in en tid för din SUGAR (bedömning av sockerberoende) och skickar din Behandlingspärm med en generell Matplan och Biokemisk Reparation till dig. Matplanen kommer vi att göra individuell under kursens gång.

När kursen börjar så träffas vi i ett virtuellt rum, via Zoom. De första tre veckorna är det tillfällen tre gånger i veckan, sedan två tillfällen i veckan under två veckor och slutligen en gång i veckan under fyra veckor. Ett av dessa tillfällen är till för dina anhöriga som du bjuder in så att de ska förstå och kunna stötta dig på bästa sätt.

I slutet av din kurs får du ett individuellt coachande samtal med din kursledare för att ni tillsammans ska fastställa din fortsatta handlingsplan.

Under kursens gång får du även tillgång till en sluten Facebook- grupp där du kan dela dina frågor och funderingar med gruppdeltagare i både din och tidigare kurser samt kursledaren. Du har även tillgång till denna Facebook-grupp efter kursen.

Under kursens gång får du en större kunskap om socker och dess påverkan på kroppen, såsom fysiska, psykiska och mentala konsekvenser. Vi arbetar med hur du kan hantera stress, cravings, besattheten av socker samt det du behöver göra för att fortsätta vara fri från socker en dag i taget. Läs mer om kursplanen här.

Verktyg

Under kursen ger vi dig verktyg  för att du ska kunna leva fri från socker, under kursen och framåt. Verktygslådan hjälper dig att hitta nya lösningar på gamla problem. Använder du verktygen skyddar de dig från fortsatt drogande i socker!

Uppgifter för att praktisera ett sockerfritt liv

I samband med varje lektion får du får du tillgång till olika uppgifter. Dessa hjälper dig att öva på verktygen och att fördjupa din förståelse för ditt sockerberoende. Uppgifterna är både teoretiska och praktiska som tränar dig i att använda de verktyg som kursen ger så att du kan fortsätta att leva ett sockerfritt liv efter kursens slut.

Uppgifterna tar ca 15 – 30 min  att göra per dag och denna tid bör du kunna avsätta för ditt arbete för att tillfriskna. Är du villig att göra arbetet så kommer också resultatet och du blir lättare sockerfri.

Uppgifterna redovisar du enkelt på hemsidan till gruppledaren och de övriga i gruppen. Uppgifterna knyter an till varje lektion och är enkla samtidigt som de är kraftfulla och anpassade för att göras på den tid du har mellan lektionerna.

Praktiskt

Kursledare är någon av Frida, Charlotte, Jessica, Jennifer eller Louise.

Mer detaljer hittar du här:

Att komma till oss är som att landa i en liten bubbla där du kan skaka av dig vardagens måsten och bekymmer. Du hamnar i fina omgivningar som ger dig lugn.

Här får du avkoppling och härliga vyer.

Boendet är enkelt, men ger dig en säng att sova i och plats att gå till när du behöver vara en stund för dig själv.

Ni har ett gemensamt enkelt kök och vissa måltider får du serverat medan du, med instruktioner och tillsammans med andra deltagare, får tillaga andra av veckans måltider. Allt för att du ska känna dig trygg med maten och att den faktiskt går att hantera även när du kommer hem.

Sedan kommer du att ingå i en liten grupp (om inte du väljer att boka detta helt för dig själv, vilket också är en möjlighet om du önskar enskildhet) som tillsammans med oss jobbar under veckan med att bygga kunskap som förvandlas till insikter som du lägger i din verktygslåda och tar med dig hem.

År 2023 blir det av i Oktober.

23 – 31 oktober närmare bestämd. Då åker vi till Nerja och fantastiska Cortojo De Paco Romo . Vi har hela stället för oss själva och biljettpriset inkluderar del i delat dubbelrum (separata sängar och stora rum med eget badrum till varje.

Priset är 15995 kr och inkluderar boende (delat dubbelrum), helpension och föreläsningar och grupparbeten varje dag

Läs mer här om tidigare resor

Många börjar med att gå en behandling eller kurs, och fortsätter sedan i ett individuellt planerat eftervårdsprogram, din alldeles egna behandlingplan.

Vägen till tillfrisknade är inte spikrak och av erfarenhet vet vi att de flesta behöver en behandlingsplan för att hitta ett långsiktigt hållbart tillfrisknande. En behandlingsplan med oss innebär att du jobbar aktivt 2 år (som oftast) med veckovis omhållning under hela perioden.

Hur detta kan läggas upp läser du mer om här:

Att kunna jobba med sin egen hälsa vill vi här på Leva Sockerfri ska vara tillgängligt för alla, oavsett det faktum att sockerberoende inte erkänns officiellt inom vården och det därför att svårt att hitta den hjälp som behövs.

Våra aktiviteter räknas som friskvård, och därför kan du använda ditt friskvårdsbidrag till våra aktiviteter

För att underlätta så mycket som möjligt har vi letat upp lite olika finansiella lösningsalternativ.


Swish, Bankgiro, Klarna, Autogiro, Actiway och Epassi


Inköp i webshoppen kan du betala med Swish eller Klarna – antingen direkt eller genom att du delar upp betalningen.

Vi är anslutna till Actiway och Epassi, så våra behandlingsalternativ kan bokas den vägen och du kan ta upp det som del av ditt friskvårdsbidrag.

I webshoppen finns alla våra kurser upplagda och genom att välja Klarna som betalningslösning så du kan lägga upp att betala en kurs eller behandling över längre tid.

Om du har behandlingsplan med oss och med betalningsplan över tid, så är vi anslutna till Autogiro och underlättar automatiserad betalning den vägen.

Du kan självklart alltid betala direkt till oss via Swish eller Bankgiro.


Swishnumret är : 123 655 52 47


Bankgiro : 5448-9273


Hur du vill betala avgör du 🙂

I vårt kalendarium kan du hitta alla våra kurser, öppna webinarer och återfallspreventioner

Och här länkar vi direkt till bokningssidan

Om du känner att du behöver prata med någon av oss för att reda ut vad du behöver, så bokar du en tid här


Varukorg