hello

Reseberättelse – hälsoresa till Nerja

Om inte du hittar något inplanerat så kan du fylla i intresseanmälan här. Detta är självklart inte bindande men ger dig en möjlighet att få veta när vi planerar in din nästa chans till en vecka som kommer göra skillnad för dig

  Vi ska passa på att dokumentera den fantastiska första hälsoresan vi nyss avslutat och hemkommit från.

  11 deltagare gav sig tillsammans med Frida, Charlotte och Kristove ut på en resa där
  ny kunskap har värvats med insikter och verktyg för en inre utveckling, och under veckan byggde vi en fantastisk gemenskap där alla åkte hem med nya vänner för livet.

  Det är svårt att beskriva känslorna, som vi är så fulla av just nu, så nedan återger vi några av de kommentarer vi fick från deltagarna när vi frågade dem vad som hade varit det bästa med veckan.

  • Fantastisk avkopplande miljö med undervisning och diskussioner utomhus under öppen himmel
  • Helheten vi skapade med kombinationen av beroende/skuld/skam, näringsfysiologi/mage/tarm, beteende/mindfulness/meditation/målbild
  • Tre ledare av kursen som kompletterar varandra och bidrar med var sin personlighet till att skapa en unik helhet.
  • Fantastisk gemenskap och nya vänner för livet
  • Insikt om hur viktigt det är att vara ärlig mot sig själv
  • Att det här är en kurs för alla typer av beroenden – inte bara sockerberoende. Mycket generell kunskap om beroendehjärnan.
  • Du får redskap och verktyg att klara dig i vardagen
  • Tid för bearbetning av ny kunskap och insikter

  Vi börjar med början: Eftersom deltagare och ledare kom från olika delar av landet så hade vi innan avfärd från Sverige koordinerat och betald transfer utifrån ankomsttider till Malaga flygplats och fördelade kostnaden för detta solidarisk jämnt ut på alla då vi väl var där. Detta skapade en trygghet för alla deltagare att de enbart behövde fundera på att ta sig till Malaga, så tog vi hand om resten.

  Vi ankom Villa La Sueca flytande under lördagen från strax innan lunch och till 01.45 på natten. Eftersom vissa ankom sent hade vi anpassat kursstarten på söndagen till efter lunch så alla hann inkvartera sig och känna av omgivningarna innan vi drog igång.

  Villa La Sueca sett från ovan

  Frida hade även sin man Jörgen och dotter Vilma med så vi var ett stort gäng – totalt 16 personer. Eftersom Villa La Sueca har 12 sovplatser hade vi även bokat in oss 5 minuters promenadväg bort hos Helena och Uffe, som även var de som stod för matlagningen, eller som Uffe sade – Helena fixar maten och han diskar. Deras hus är en dröm i vitt, och den också med fantastiska vyer över hav, stad och berg. Vi ledare inkvarterade oss där med ett par deltagare och alla andra kunde landa lugnt på Villa La Sueca – där vi hade al kursverksamhet, gemenskap och även intog alla måltider, då levererad av Helena och Uffe.

  Helena & Uffes hus

  Benna och Anette tog emot oss på Villa La Sueca och vi bestämde redan på lördagen, att eftersom vädret skulle bli fint hela veckan – då ville vi hålla alla föreläsningar ute på en av husets många terrasser. Mitt på terrassen stod ett vackert citrusträd, som fick oss att tänka på kunskapens träd. Här kunde man välja att sitta i trädets eller husets skugga eller mitt i solen och tanka nya kunskaper och insikter. Här kunde man fritt flytta sig runt efter eget tycke och njuta av sol eller skugga, allt efter behag.

  Utbildning utomhus

  Dagarna började alla med en stunds mindfulness guidat av Kristove. Här satt vi på morgonterassen med utsikt mot en uppgående sol över bergen och Nerja och kunde ta in omgivningens alla ljud, dofter och dess milda bris i soluppgången. Efteråt, kunde de som ville, dela med sig av sina upplevelser och nya insikter.

  Anette och Benna valde även att hänga med på dessa övningar som en bra start på dagen för dem.

  Här har du en liten film som visar på sista delen av Charlottes morgonpromenad fram till morgonmyset

  Vägen till mindfulness

  En typisk dag började alltså 07.30 med mindfulness.

  • 8.00 Helenas fantastiska frukost
  • 9.00 föreläsning på terrassen
  • 12.30 Helenas fantastiska lunch
  • 13.30 antingen fortsättning på föreläsning eller summering/övning i grupp/individuella samtal
  • Efteråt – avkoppling, promenader, samtal eller enskildhet, allt efter tycke och smak
  • 18.00 Helenas fantastiska middag
  • 19.30 Avsluta dagen med lite olika alternativ på olika dagar – reflekterande gruppövning/meditation/diskussion
  • Efteråt väljer du gemenskap eller avskildhet, stillasittande eller promenad – allt efter vad just du behöver
  En av 7 olika frukostar

  Helena fixade fram olika variationer på både frukost lunch och middag varje dag så vi alla fick erfara att en kost utan socker, gluten eller mejeri aldrig behöver vara tråkig och kan innehålla stor varians. En kost som är till nytta för alla oavsett om man har ett beroende eller inte.

  Parmalindat kolja med avokado/broccolimos, stekt spenat, scampi, musslor och hemslagen mayo med citrussmak
  Middagen presenteras av Helena och Anette står bredvid

  I stora tältet fanns det gott om plats för oss alla (det användas även för living-room-concerts med middag för upp till 60 sittande gäster nu och då), och vi nyttjade det för intag av våra måltider och ibland också övningar när vi behövde mycket golvplats.

  gemenskap där vi hjälper dig hantera röda hund
  Skönt för alla att kunna neutralisera sin alltid närvarande djävul på axeln, röda hund, eller vad var och en väljer att kalla den

  Sista dagen fick alla även jobba på att förankra sina målbilder som de satt under veckan – och här är fokus inte vikten – men långsiktigt välmående och frihet utan att vara slav av sina spinnande tankar – oavsett vad de spinner kring.

  Förankring av dina mål och motivation

  På torsdagen hade vi rensat schemat efter lunch för att Benna skulle kunna köra oss till de spännande grottorna utanför Nerja. Väl där visade det sig att man alltid behöver boka biljett i förväg, varför det blev till att vi alla i stället hade en eftermiddag i Nerja by och kunde se oss omkring. Många passade på att handla lite nya sommarkläder och andra förnödenheter. Nu vet vi till nästa gång hur vi ska göra för att få access till grottorna 🙂

  Jörgen Sandin på Europabalkongen
  Frida Sandin & Vilma på europabalkongen
  Vackra medelhavet från Europabalkongen

  Det var med vemod vi satte oss till middagen den sista kvällen. Under veckan har en fantastisk gemenskap utvecklats och vi hade alla så mycket att prata med varandra om. Alla hade delat med sig av sig själv precist så mycket var och en var redo för och alla kunde åka hem med känslan att ha en samhörighet även väl hemma igen.

  Benna och Anette hade även ordnat till en liten överraskning för oss (räkna inte med detta vid varje kurs)

  Glädje och gemenskap

  Nu laddar vi för vår nästa 3 dagars kurs – en kurs som innehåller de samma element av kunskap och coaching som denna resa – fast mer komprimerad om du känner att du inte har tid eller ekonomi att vänta till november när vi kör nästa hälsoresa till vackra Villa La Sueca.

  Alla som gått kurs eller har behandlingsplan som 1 eller 2 års abonnemang med LevaSockerfri är också välkomna att boka sig in på vår återträff den 30 juni (2 per år), där vi uppdaterar med ny kunskap och repeterar gammal (efter önskemål och behov).

  Om du känner att en resa, som denna vi beskrivit i detta inlägg, är precis vad du behöver, så passa på att boka in dig på nästa som går 16-23 oktober 2022. Här också begränsat antal platser så här är det först till kvarn som gäller. Skicka gärna intresseanmälan på info @ levasockerfri.se (utan mellanslag), eller ring oss på 0733 340931

  Vi önskar dig välkommen in i bubblan, Lär dig Leva Sockerfri – tillsammans lyfter vi dig

  Lär dig Leva Sockerfri med Frida Sandin, Kristove Sanchez Rueda och Charlotte Schön Poulsen

  Fotnot: bilderna är lånade av både ledare och deltagare, men alla deltagare har givet sitt tillstånd att publiceras.

  1 reaktion på ”Reseberättelse – hälsoresa till Nerja”

  1. Kan bara hålla med, wow vilken vecka vi hade tillsammans och tack för alla härliga superlativ om min mat! Längtar tills ni kommer tillbaka! Varma kramar från Helena & Uffe

  Lämna en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  Varukorg