hello
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Återfallsprevention med Charlotte

12 februari @ 18:30 20:00

Återfallsprevention är det naturliga steget i SockerSkolans Behandlingsplan efter Primärbehandling som tex. Nystart.

Vi rekommenderar att gå Återfallsprevention någonstans mellan 3 – 6 månader efter avslutad Primärbehandling. På Återfallspreventionen utforskar de mekanismer i Återfallsprocessen som är en naturlig del i ett tillfrisknade. Med kunskap slipper vi gå ned djupare i återfallsprocessen och hamna i ett återfall i sjukdomen. Vi utgår från Gorski & Millers bok Vid Sunda Vätskor som beskriver 11 steg i en Återfallsprocess. Vi fokuserar på HUR gå upp i dessa steg i Tillfrisknandeprocessen.

Beroendesjukdomen är listig, stark och falsk och hittar nya uttrycksätt för att förföra och förhärliga drogen. Utan kunskap om Återfallsprocessen så är det lätt att hamna tillbaka i mental besatthet och att fortsätta hantera känslor med mat eller annat utagerande om man de tendenserna. 

Upplägget är att på vardagar så har vi en timme med lektion och genomgång av materialet. Sedan delas deltagarna in i smågrupper om 2 – 3 deltagare som gör ett grupparbete som max tar 45 minuter innan nästa träff. Gruppen hittar själv den tiden som passar. Grupparbetet görs innan Mastermindklassen som går samma tid veckan därpå. På Mastermindklassen går vi igenom grupparbetet och tittar och diskuterar olika frågor som finns för att integrera kunskapen i livet. Till varje lektion finns det även en enskild uppgift att göra.

Återfallsprevention går över 24 veckor med 12 lektioner och 12 Mastermindklasser. Den är en djupt transformerande process i tillfriskandet som är personlighetsutvecklande.

Kunskap om återfall

Beroendesjukdomen är en sjukdom som karaktäriseras av återfall. Många glider tillbaka in i återfallet och förstår inte varför, därför är det så viktigt att vi förstår processen som leder oss dit. Vi behöver hitta varningssignalerna och de tankar och attityden inför tillfrisknandet. Det finns många saker som leder oss tillbaka till sockret om vi inte är uppmärksamma och vänder processen i tid. Vi behöver hitta dessa små korn som ligger dolda för oss och få de verktyg vi behöver för att bemöta dem.

9900SEK faktureras innan start, eller ingår som del av längre behandlingsplan som betalas med månatlig dragning på autogiro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg