hello

Långsiktig behandling

Behandlingsprogram vid sockerberoende

Att ha ett beroende är något du får förhålla dig till genom hela livet, och det finns ingen quick fix som löser det. DU behöver göra arbetet varje dag för att hålla dig i ett kontinuerligt tillfrisknande.

Detta kan vara svårt – särskild i början – varför vi tillsammans med Sockerskolan arbetar ekslusivt med långsiktiga behandlingsprogram som stödjer dig på vägen. Vi vet av erfarenhet att det sällan räcker med korta fokuserade aktiviteter och att kontinuitet och uppföljning är nyckeln till framgång.

Därför finns vårt premium 2 åriga program som ger dig all stöd du kan tänka dig under dina första 2 år i nykterhet.Ska vi viga en plats åt dig?

Vi erbjuder långsiktigt stöd och hjälp genom din tillfrisknandeprocess som stöd för det komplexa beroende som i folkmun kallas sockerberoende, men som i verkligheten handlar om så mycket mer.

I filmen här nedan hör du Jessica från SockerSkolan och Charlotte här från LevaSockerfri berätta om hur en behandlingsplan kan ge dig verktyg att leva det livet du vill och innerst inne vet att du också förtjänar


Att leva med känslan att du har ett komplicerad förhållande till mat eller arbete, relationer, träning, spel eller alkohol (eller kanske fler av dessa) påverkar både den psykiska och fysiska hälsan. Detta resulterar ofta i oändlig trötthet och känslan att livet inte riktigt hänger ihop. Att bryta detta – kanske i en situation där du även har blivit sjukskriven, kan också kännas oändligt svårt.

I sin allvarligaste form kan vardagsflykt och dövande av känslor utvecklas till missbruk och beroende med ett eller flera olika utlopp, och alla får tyvärr inte den hjälpen de vill ha eller behöver genom den offentliga vårdapparaten.

Med behandlingsplanen får du jobba i helhet med verktyg, gemenskap, kunskap och handledning för att utveckla ett hållbart liv utan att behöva ta till flyktmekanismer och döva känslor för att hantera vardagen (och namnet LevaSockerfri till trots, så handlar det om så mycket mer än vad du stoppar i dig).

Beroende är som oftast något man behöver jobba med genom hela livet. Det är som att gå uppför i en rulltrappa som rör sig neråt. Det är ett ständigt pågående arbete, och tror du att du kan stå still – så landar du efter ett tag tillbaka till foten av trappan igen.

En del fixar detta på egen hand, men då gäller det att ha koll på ett antal friskfaktorer som behöver finnas stabilt i ditt liv. Detta kan du läsa mer om här

Om du ser att det finns luckor där, så kan det vara läge att be om hjälp.

För att alla ska ha möjlighet att få hjälp har vi skapat möjligheten till att du kan få en anpassad behandlingsplan över en längre tidsperiod.

Det är ett bra sätt att säkra att vi finns till hands för dig löpande under din utvecklingsprocess, för bästa möjliga resultat för dig.

Behandlingsplanen utformas för dig som individ och läggas typiskt upp över 2 år. Om du vill ha en snabbare plan eller ett längre förlopp så är det självklart också en möjlighet

Behandlingsplan för ett livslångt tillfrisknande!

Tillfrisknandeprocessen tar tid! Låt oss därför få vägleda dig under två år med det bästa från Leva Sockerfri och SockerSkolan ! 

Genom många års klinisk verksamhet så vet vi att det vinnande konceptet för ett stabilt och balanserat levande liv med en beroendesjukdom är ett långsiktigt arbete i grupp.

Vi har därför beslutat att slå ihop våra verksamheter för att kunna erbjuda en Behandlingsplan som håller i och håller om i processen att tillfriskna i ett sockerberoende.

Det är svårt att tillfriskna själv! Tillsammans är så mycket roligare!

I detta unika erbjudande så får du:

 • SUGAR, bedömning om du har en beroenderelation till mat och socker
 • Uppstartsamtal 
 • Lägg in mig vecka, stöd i en fysisk träff med trygg mat under 5 dagar. Planerade tider hittar du här
 • Nystart, omhållning och bygga en god grund under 9 veckor online, uppstartstider hittar du här
 • Eftervård, stabilisera och balansera tillfrisknandet genom att öva. Planeras in där det passar dig under de två åren utefter Nystart och Återfallsprevention
 • Återfallsprevention, den fördjupande kunskapen om hur du stannar nykter i mat, socker, tanke, känslor och i andra addictiva beteenden. En onlinekurs under 3 månader.
 • Avslutssamtal efter 2 år och handlingsplansamtal efter Nystart, Eftervård och Återfallsprevention 
 • Leva Sockerfri bok, Kokbok och Arbetsbok
 • En gemenskap som du träffar 1 – 3 gånger i veckan under 2 år!

Just detta exempel på behandlingsplan skulle faktureras 2295 kr per månad under 2 år. Är denna plan vad DU behöver?

Finstilt: 
Du binder dig för 2 år men om du mot förmodan vill avsluta så kan du göra det efter 6 månader och får då en slutfaktura på det som du har utnyttjat.

Du kan börja din resa idag! 

Välkommen in i värmen!

Frida, Charlotte och Jessica 

P.s – om du ser att du redan gjort delar av det som finns i behandlingsplanen så går den självklart att anpassa efter dina nuvarande behov. Boka ett samtal här ovan så pratar vi om saken

Lägg upp din behandlingsplan på 2 – Du kan starta närsomhelst – Vi anpassar din uppstart efter dina behov och följer med dig hela vägen

En behandlingsplan enligt denna sida kostar 2295 kr per månad i 2 år. Enkel betalning via autogiro.

Ta kontakt med oss och se om det är just detta upplägg du behöver, eller om vi ska jobba igenom en mer personligt anpassat plan med dig.

Kontakta oss på info@levasockerfri.se för mer information eller nedan

  Varukorg