Känner du att maten blivit ett problem i ditt liv?

Nånstans i livet är det många som upplever att det får vara nog, att livet mest kretsar kring tallriken och inte kring att faktiskt leva ett fritt liv. Det kan vara riktigt svårt att göra en förändring i livet själv, men i grupp blir styrkan desto större, tillsammans kan vi lyfta dig. Under 3 dagar på Levasockerfri i Linköping får du kunskap om kost, dess påverkan på kroppen/hjärnan och verktyg för hur du kan hantera det.

Dagarna varvas med avslappning, kunskap och individuell hjälp i naturskön miljö vid Stångån. Tanken är att du ska kunna landa i dig själv, lära känna andra med samma problematik, lära dig om ditt beroende och hur du kan hantera det samt få motivation att leva ett fritt liv – utan drogmat, mentala spärrar och orkeslöshet. Vi har därför valt att erbjuda fritt boende för att du ska ha möjlighet att bara koppla av och inte behöva tänka på hur du ska ta dig och hur du ska undvika drogmat på kvällen. Allt finns serverat hos oss och du behöver bara vara dig själv. Sköna kläder, sängkläder och ev badkläder är allt du behöver. 

Vi har även valt att ge dig en biokemisk reparation i samband med kursen. Detta för att de allra flesta har ätit sig till näringsbrister och det är svårt att bli av med sug när kroppen skriker efter näring. Denna görs med hjälp av ett antal frågeformulär som du fyller i hemma, samt att vi gör ett näringstest på dig på plats. Utifrån detta kan vi sen ge dig rekommendationer för vad din kropp är i behov av. Vi kommer ge dig dessa rekommendationer under ett 30-min samtal innan eller under kursen. Om vi får in pappren för sent blir det efter kursen.

Efter ca 3 månader följer vi upp den biokemiska reparationen med ett 30 min samtal per telefon, allt för att ge dig den bästa förutsättningen att tillfriskna.

Efter kursen kan du delta på webinar där vi föreläser om olika teman och diskuterar sånt som det finns behov av. Du ingår dessutom i en unik grupp på Facebook där du får fortsatt hjälp under den tid du behöver, så länge du själv vill. Vi har även väldigt uppskattade återträffar för alla klienter 2 gånger per år.

En kurs är bra för att förmedla kunskap och insikter och ger en bra start på ett mer balanserad liv. erfarenhetsmässigt vet vi dock att det är viktigt att hålla fast i gemenskapen och fortsätta i kontinuerligt arbete med den individuella tillfrisknaden. Om du känner med dig själv att du vill ha vårt stöd för detta så tar vi gemensamt med dig fram en behandlingsplan som du kan arbete efter under en längre tid (typiskt 12 – 24 månader). Planen är din och du äger dess innehåll. Om du vill få hjälpen inom ramarna för LevaSockerfri, så erbjuder vi dig att detta som ett abonnemang. Då ingår allt du behöver enligt din behandlingsplan och du betalar samma belopp per månad oavsett vad som ligger i din plan just den månaden. Ett sätt för att många fler ska ha råd att få kontinuerlig hjälp. Detta kan du lägga till efter kursen om det känns behövligt. Du kan läsa mer om vad som ingår här

Så vad ingår då under dessa 3 dagar?

 • All mat ingår, även matlåda till hemresan.
 • Spartanskt boende i säng eller på madrass (boende på plats rekommenderas verkligen för bästa resultat).
 • Material för föreläsningar samt material till planering på hur du vill skapa ditt nya liv hemma
 • Biokemisk reparation (BKR) där vi ser vilka obalanser du ätit dig till och du blir coachad enskilt för att få den motivationen som behövs efter kursen. Ett samtal på ca 1 timme ingår individuellt per telefon, före eller efter kursen beroende på när vi får in underlag från dig. Det finns starka belägg för att BKR gör en stor skillnad efter en sockerdetox, därför har vi valt att den ingår i kursen (värde 2995 kr). 
 • Näringstest och hälsoenkät för att få ytterligare objektiv och subjektiv information om din hälsa. Där ser vi tex status på mage/tarm och din förmåga till näringsupptag. Detta ger också ett bra underlag för uppföljning av dina framsteg. Allt för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.
 • 1 timme individuell coaching kring målbild
 • Du får hjälp att utarbeta din egen Individuella matplan och stöd för strategi vid hemkomst
 • Matlagningskurs där du och de andra kursdeltagare guidas med handledning och recept till att göra en drogfri middagsbuffe som vi sedan intar tillsammans.
 • Möjlighet till SPA-bad
 • Föreläsningar
  • Vad innebär det att ha en belöningskänslig hjärna?
  • Varför är maten och andra beroendeframkallande substanser/processer så “bra” till känsloreglering? och vad betyder det i så fall
  • Vad händer i kroppen och hjärnan vid intag av söta livsmedel?
  • Verktyg för balans i vardagen
  • Stress & andning
  • Vanans makt – och hur du får det att arbete för dig i stället för emot dig
  • Tarmhälsa och Candida
  • Matens betydelse för vår hälsa
  • Hur undviker du återfall?
  • Matplanering för ett lugnt sinne och en smidig vardag

Max antal deltagare är 8 personer.
Vi startar de flesta kurser på fredagar kl 13 och avslutar på söndagar kl 16. Vissa starter torsdag och avslutas lördag, men samma tider gäller. Kolla kalendern eller bokadirekt för aktuella dagar för kursstart.

Kursen kostar privatfinansierat 7 995 och del av avgiften går som friskvårdspeng hos de flesta företag. Kontakta oss på info @ levasockerfri.se (utan mellanslag) för mer info om finansieringslösningar

Boka din plats på 3 dagars intensiv detox här:

21 – 23 Maj 2020

I April 2020 har vi en hel veckas kurs i Spanien (annat upplägg, läs mer här)

Ett urval av våra referenser