Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Delta i studie om effektiva behandlingsmetoder vid självdiagnosticerat sockerberoende

7 september, 2022 @ 15:30 17:00

Idag finns det ingen forskning som möjliggör jämförelse eller validering av olika behandlingsstrukturer eller resultat för tillfrisknande från självdiagnosticerad mat/sockerberoende. Följaktligen är behandling av socker/matberoende splittrad och o-koordinerad och regleras inte på något sätt.

WHO har fått en ansökan om att störningar på grund av skadlig användning av livsmedel ska ingå i deras 11:e revision av den internationella klassifikation av sjukdomar (ICD-11). Vi förväntar oss att ett framgångsrikt resultat av denna ansökan kommer att leda till ett behov av formaliserade och reglerade behandlingsalternativ för patienter. I väntan på detta resultat ser The Public Helath Collaboration i Storbritannien bristen på vetenskapligt grundat forskning i detta.

Denna forskningsstudie har därför initierats av Public Health Collaboration för att registrera data och utvärdera 3 behandlingsprogram för patientgrupper i olika länder. Detta för att se resultat på ett vetenskapligt sätt, i syfte att offentliggöra resultatet formellt. All för att främja användbara behandlingsstrukturer, verktyg och tillgängliggöra utbildningsmaterial för hälso och sjukvårdspersonal.

Ett deltagande i studien gör att du som deltagare går in i  ett 2-årigt program i ett förlopp med utbildning och återfallsprevention för självdiagnostiserade matberoende. Al aktivitet kommer att ske i grupp.

Detta omfattar:

  • 12 veckors grundutbildning online
  • 24 mdrs återfallsprevention, detta också online.

Programmet du deltar i blir då den svenska grenen av den internationella studien anordnat och organiserat av Public Health Collaboration i Storbritannien. Storbritannien och USA bidrar också med grupper i behandling för denna studie.

I Sverige startades studien upp i höstas med en grupp som startade 12 veckors programmet i september. Till hösten 2022 startar vi upp en grupp till som kommer gå 12 veckorsprogrammet enskild för grupp 3 och sedan kopplas alla ihop i de månatliga återfallspreventioner.

Om du kvalificerar till studien kommer vi ta ut en kostnad på 800 kr av dig. Detta för att vi av erfarenhet har sett att följsamheten över tid är större om åtagandet är kopplat till ett ekonomiskt åtagande.  

Läs mer om förutsättningar för kvalificering och hur det kan delta på länken här nedan

Start för studien är 7 september kl 15.30 – 17.00

800SEK

LevaSockerfri arrangör

0733340931

Visa Arrangör-webbplats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg