hello
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Eftervård med Frida

5 december, 2023 @ 18:30 20:00

Eftervård är den naturliga fortsättningen efter primär – oavsett om du gjort nystart eller annan primärbehandling initialt.

Primärbehandling som tex Nystart ger dig kunskap, verktyg och gemenskap för att bli socker- och glutenfri. Efter primären kommer det stora arbetet med att förbli sockerfri och att integrera tillfrisknandet i din vardag. Eftervårdens främsta mål är att fördjupa all kunskap från Primärbehandlingen samt tillföra ny kunskap. Eftervården är en fördjupad primärbehandling och ska inte förväxlas med djupare arbete som tex. Grupp Coaching.

Sockerberoendet påverkar oss fysiskt, psykiskt, socialt och existentiellt. Läkningen behöver ske på alla dessa plan under en längre period. Tillfrisknandet börjar med maten. När man har hittat tryggheten i maten så är det de övriga delarna i livet som ska läkas. Som tillfrisknande sockerberoende behöver man ofta stöd i alla dessa delar under en lång tid och eftervården kan vara ett sätt att få det stödet.

Upplägg

Vi har flera eftervårdsgrupper i veckan. Varje tillfälle är 1.5 timme långt. Grupperna träffas via Zoom. Du väljer vilken grupp du deltar i. Det är löpande intag i grupperna, vilket innebär att det finns de som har gått en längre tid i eftervården samtidigt som det kommer att komma in nya i gruppen under din tid i eftervården. Under tillfället kommer du att få dela med andra deltagare om förra veckans uppgifter och ta del av en ny lektion. Mellan varje tillfälle kommer du att få arbeta vidare med ditt tillfrisknande på många olika sätt och uppgifterna som tillhör tillfälligt är en del av det arbetet.

Lektionerna bygger vidare på all kunskap från Nystart. Det går bra att börja närsomhelst under året. Varje vecka tar vi upp ett nytt ämne. Ibland kan det vara som så att vi tittar på ett ämne från flera vinklar under några veckor i rad.

Du deltar i Eftervården så länge som du och din terapeut anser är stödjande och till hjälp för dig.

Varmt välkomna in  i värmen!

Jessica, Jennifer, Louise, Frida och Charlotte

1200SEK Faktureras månadsvist i efterskott, om inte det är en del av en större behandlingsplan du redan betalar på autogiro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg