Grundning på Yoga retreat dag 1

Inte trodde vi att Yoga i skogen skulle bli så här bra! Att sitta i mossan på en yogamatta, känna doften av havet och höra en fågel mata sina ungar är som ljuv bomull för själen. Idag har vi fokuserat på Grundning, att jorda oss och landa i tryggt förvar hos oss själva.

Vi fick lära oss att hitta balansen i våra fotsulor och handflator genom att lägga vikten på “alla fyra hörn” av ytan. Vi gjorde även en övning där vi fick känna hur fötterna verkligen rotade sig i jorden och sög upp energi ur marken och in i varje cell i kroppen, otroligt energigivande.

Vi har delat många skratt, tårar och erkännande av känslor idag, vilket känns otroligt befriande. Yoga är ju i nära relation till känslorna, men just dessa dagar fokuserar vi verkligen på att hantera de känslor som kommer upp under Yogan. Så att vi kan gå vidare utan dem. På kvällen regnade det rejält, vilket kändes skönt, alla bearbetade känslor sköljdes bort av moder jord.

Närmare naturen och sig själv är svårare att komma än så här.

Vill du veta mer om grundning (jordning)? Denna text är tagen från Anna Hallén Utbildningar:

Tecknat om jordning: www.youtube.com/watch?v=Z4F8mterVGE&feature=youtu.be

Och forskning om jordning: www.youtube.com/watch?v=xZs0mnfTlZw

Laura Koniver, M.D. The Intuition Physician om jordning.

Snabböversättning:Fördelar med jordning. Forskning finns!

1 sekund: Muskelspänning minskar. Hud och hjärna påverkas positivt. Värk och smärta minskar.

Minuter: Blodglukos minskar. Metabolismen av mineraler förbättras. Hormonstatus förbättras. Sköldkörtelfunktioner förbättras

Dagar: Stresståligheten ökar. Den fysiska tåligheten ökar. Inflammationer minskar mätbart. Värk minskar mätbart. Kroppens balans förbättras med alla fördelar det innebär

År: Cancerrisken minskar Åldrandet går långsammare Kroniska sjukdomar minskar & mildras. Livsstilsjukdomar minskar och mildras. Inflammationer minskar.

Det kändes helt rätt att jobba med jordning idag!

Vi avslutade kvällen med en delning av våra upplevelser med tända ljus. Ser fram emot dag 2.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg