hello

Tankens kraft

Tankens kraft är formidabel – Det får vi aldrig glömma !!

Jag har sagt det förut och säger det igen. Dit vi tittar är dit vi kommer. Fokus betyder SÅ mycket.

Och här ska jag ge ett exempel från gårdagens löprunda.

Jag älskar att springa och det är när jag kan låta kroppen springa på autopilot jag blir som mest kreativ och kan låta hjärnan spinna loss med problemlösning.

Igår blev löprundan dock inte som jag tänkt mig.

Upplägget brukar vara att som uppvärmning gå med raska steg de ca 1.5 km till Åbysäcken. Väl där börjar jag springa vid foten av mördarbacken – dvs första 100 m går brant uppåt. Sedan blir det knappa 5 km på stiger i mycket kuperat skogsterräng tillbaka till foten av mördarbacken. Väl där brukar jag då promerera de 1.5 km hem igen. Jag har ingen klocka med och håller ingen tidtagning. Att springa får ske i den takten som kroppen känner för – den takten som tillåter hjärnan att fokusera på de tankar jag tagit med mig dit.

Igår var det dock tuuuuuuungt (kanske för att jag fått min första lymfmassage bara några få dagar innan – det kommer jag skriva mer om). Så tungt att det enda jag kunde tänka på var hur plågsamt det var att springa. Så förblev det i ca 2.5 avde 5 km. väl där tänkte jag ….hmmm…om jag ändå inte kan fokusera på det jag tänkt för att löpningen skiter sig…kanske jag ska fokusera på löpningen i stället.

Sedan malde jag på en stund med tanken – “för varje löpsteg jag tar kommer det gå lättare” – om och om igen…”lättare lättare lättare” och rätt som det vara observerade jag att jag hade rätat upp mig och fått ett piggare löpsteg och var inte lika tung i andetagen. Sedan kom nästa backe och det enda jag tänkte var “det här blir lätt lätt lätt” – vips var jag uppe utan att det kändes tungt.

Resten av 5km varvet gick som en lek och i stället för att gå hem den vanliga biten bestämde jag mig för att springa….det gick ju ändå så bra. Mot slutet kunde jag även öka farten.

Ingen träningsvärk idag och pigg känner jag mig – och här fick jag bevist på att vi med våra hjärnor och tankar kan göra otroligt mycket bra för oss med rätt fokus – likaväl som vi kan ställa till det för oss själva genom att fokusera på fel saker.

Som en god vän sade till mig idag – Ta problemglasögonen av och se på möjligheterna i stället !

Det var allt för mig just nu. Vad ska du välja att fokusera på som tar dig framåt?

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg