Adventskalender, Nu laddar vi med verktyg

Att känna att du sitter ensam med att inte kunna hantera sötsakerna här runt julen är en känsla som inte leder till något bra.

Det är lätt att slå på sig själv och tänka negativa saker om sig själv och sina egna förmågor – känner du igen dig i det?

Du är INTE ensam – här kan du höra hur den kända musikern Eric Clapton uttrycker sig kring sitt beroende.

Här hemma är du också i celebert sällskap – Babben Larsson är tex en person som öppet pratar om sitt problematiska förhållandet till maten.

Eller vad med Mikael Persbrandt – han har aldrig offentligt sagt att han har matberoende – men han har varit tydlig med att han har en beroendepersonlighet som kan gå igång på precist vadsomhelst…

Det är inte enkelt men det finns saker du kan göra åt det. Börja tex med att titta igenom listan i lucka 3. Beroende på hur många positiva svar du ger dig själv där, så finns det mer eller mindre du kan förvänta dig kunna göra åt det helt på egen hand.

I klippet nedan får du i alla fall en liten tankeställare såhär inför julfirandet. Ställ dig själv frågorna

  • Vad är det för känslor jag äter på
  • Vad gör att det blir värre runt julen

Förhoppningsvis får du lite nycklar och påminnelser här som du kan ha glädje av när känslorna hotar med att ta över i jul.

Det går att ha en sockerfri jul utan överätande. Titta tex på våra förslag under Lucka 9 – att göra i stället för att äta.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg