hello

Akta dig för ankorna!

Ibland blir jag så fascinerad över hur mycket energi en människa kan ta från en annan. Jag drar ofta till mig dessa människor som gärna vräker ur sig sina problem så fort de ser mig. Om sina sjukdomar, smärtor, sin otrevliga svärmor, dåliga chefer eller vad det nu kan vara. Träffade nyss på en sån här människa, som jag inte sett på flera år men ändå vet jag precis vilka skador hon har och vad hon tycker om sin arbetsgivare efter hela 5 minuter. Min man har inte ens hört hälften av vad hon sagt, kanske behöver jag öva på att filtrera. Min fundering är dock vad som får dessa människor att ha en så negativ inställning till livet. Jag tror att det man fokuserar på är det som också kommer att hända. Alltså händer allt skit ofta dessa människor, vilket bara spär på deras livsåskådning om att livet är jobbigt och orättvist. Mycket intressant fenomen!

Jag är väldigt lösningsorienterad och få saker är omöjliga att lösa i min värld. Därför blir det då ett projekt att försöka lösa dessa människors problem. Dock vet de oftast bäst själva och jag är inte riktigt 100 som tror att kost, stresshantering och rörelse skulle kunna påverka nåt alls. De är ju faktiskt sjuka människor, och har blivit drabbade av detta hemska liv. I min värld måste man ju testa allt och utvärdera vad som funkar. Och framförallt börja med att ta bort sånt som vi inte är gjorda för och därmed ge kroppen en chans att läka sig själv.

Att leva ett liv när vi sitter på våra rumpor större delen av dagen, andas utsläpp så fort vi går ut, äter besprutad eller fabriksframställd mat och dessutom befinna oss i det sympatiska nervsystemet (dvs stress) väldigt ofta, måste ju ge en baksida nånstans. Ett stopp från kroppen att den inte vill ha mer. Klart vi blir sjuka och eländiga då, tänker jag. Helt logiskt.

MEN, vi väljer ändå själva vad vi ska göra åt problemet. Antingen kan vi gnälla, hitta nån som lyssnar och hoppas att denne tycker synd om oss. Eller så kan vi göra vad vi kan för att påverka det själva. Och när vi testat allt och inget funkar, DÅ kan vi sätta oss ner och gnälla, eller ge upp. Tycker jag.

Nä, akta dig för de människor som bara sprätter runt och strör skit omkring sig. Vill man inte ta ansvar för sig egen hälsa så är det heller ingen annan som ska göra det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg