hello

Två beroendehjärnor firar midsommar

En god vän och sockersyster ringde mig för några månader sen och frågade om hon och hennes familj fick komma till oss och fira midsommar. JA, så himla trevligt! Hon tycker det är skönt att slippa tänka på mat, mat och återigen mat, och jag uppskattar midsomrar som inte handlar om att bli onykter. Perfect match!

Maj och juni har (i vanlig ordning, varför lär man sig aldrig?) varit otroligt hektiska, och veckan innan midsommar var inget undantag. Det blev därför så att det inte fanns nåt i kylen när vännerna kom. Jag och min sockersyster tog oss an uppdraget att handla inför helgen. Det gick ju som smort. När två kvinnor med mycket gult och rött beteende ska handla tillsammans så går det smidigt och relativt snabbt. Vi var nöjda med resultatet.

Väl på lördagskvällen, då de nästan var på väg hem, insåg vi att så mycket vi ätit under helgen har ingen av oss gjort på flera år. Vad hände?? Inget “otillåtet” och inget onyttigt men ALLDELES för mycket och mest hela tiden. I alla fall i jämförelse med vad jag är van vid. Det räcker gott och väl med 3 mål om dagen enligt FLM, Frukost Lunch och Middag. Ev nåt på kvällen om det behövs. Däremellan äter jag ju aldrig nåt, eftersom jag håller mig mätt genom att äta bra mat. Jag var nog inte hungrig mellan målen här heller, inte alls när jag tänker efter. Men vi föll liksom in i en trygghetskänsla av att vara så lika och så på spåret att vi gick lite vilse.

Otroligt skönt att kunna se detta med lite humor och inse att vi inte ska göra om det misstaget igen. Nästa gång vi ses så vet vi bättre. Röda hund tog sig friheten att manipulera oss när vi kände oss trygga i varandras sällskap. Jag tänker absolut inte ge upp den vänskapen, för hon betyder för mycket, men jag kan lära av misstagen och vi kan skratta åt det tillsammans – på vägen mot bättre vetande…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg