hello

Dagens kostrekommendationer

Vad jag har förstått så är livsmedelverkets kost- och närings-rekommendationer för friska individer – Men hur många kan i dagens samhälla med gott samvete kallas friska med tanke på den enorma mängden medicin vi konsumerar?

Sedan funderar jag kring de kostråd och näringsrekommendationer som ges – Är de baserade på idealvärden för en frisk typmänniska eller har man tagit hänsyn till ett generellt minskat/störd näringsupptag som tex gluten och mejeri ger? Är rekommendationerna givna utifrån det man behöver som näringsupptag ifrån mage/tarm eller det man rekommenderar att vi ska stoppa i munnen?

Hur definerar man ordet frisk? – Är det avsaknad av diagnos – eller som något medelvärde av befolkningens friskhetsstatus ?

Om man tagit hänsyn i rekommendationerna till att många har minskad näringsupptag, och därför behöver fylla på med extra mycket – Vad betyder det då för de av oss som uteslutar gluten & mejeri och därmed antas ha ett bättre näringsupptag i tarmen. Vad blir näringsrekommendationerna då?

Och om man inte tagit hänsyn till det – betyder det då att många riskerar att få näringsbrister även fast de följer livsmedelsverkets rekommendationer?

Detta är enbart en fundering och jag skulle jättegärna vilja förstå – så är det någon här som vet så fyll gärna på?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg