hello

Att hitta motivationen till träning

Jag hatar att gå på gym, har alltid gjort! Har ibland hittat nåt pass som jag kört en period men sen har jag tröttnat. Mina muskler blir svagare och det blir kännbart med ryggvärk. Om jag masserar mer än 3 personer på en dag blir jag helt slut i kroppen. Högst obra. Särskilt då jag jobbar med hälsa. Riktigt obra! Men jag har liksom inte kunnat förmå mig till att prioritera det. För det är bara det det handlar om, prioritering. Tid är ju liksom det enda vi har.

För några månader sen var jag har Xforce i Linköping i ett jobbärende. Min tanke var att gymmet var alldeles för hippt med en massa spännisar. Det känner jag mig inte bekväm med. Men jag gillar dess ägare, Håkan Krepper som är en otroligt sympatisk människa, så jag gav det en chans. Döm av min förvåning när jag hade helt fel! Gymmet är hippt, snyggt och fräscht men stämningen är inte alls sån. På Xforce känner jag mig speciell, som att “här kommer Frida gående”. Insåg då att det är ju därför jag inte tycker om att träna. Jag gillar inte att vara en nobody i mängden. Då latar jag mig och smiter undan, för ingen har ju ändå en aning om att jag inte varit där. Vad jag behöver är motivationen av att någon ser mig. Detta är personalen på Xforce jättebra på. De ser hela människan. Jag fick en timme med personlig tränare (ingår) det första som hände, som lyssnade till hur JAG vill träna, och fick ett schema utifrån det.

Som bonus är det nyrenoverat, och har en relaxavdelning med pool och ångbastu. Håkan har verkligen tänkt hela linan ut, det gillar jag!

Igår gjorde jag en kroppscanning. Ingen vacker syn precis, men jag fick veta min status med fettprocent osv. Perfekt bas att utgå ifrån för att veta om jag når de resultat jag vill ha – dvs en starkare kropp. Vikt är helt orelevant för mig. Jag vill ha en kropp som orkar med det liv jag vill leva! Min personliga tränare såg att jag är svagare i ryggen än fram, vilket gjorde att han justerade mitt träningsschema. Och allt detta ingår i månadsavgiften. Helt magiskt!

Helt plötsligt är jag på ett gym där jag får den hjälp jag behöver, faktiskt känner att jag ÄR viktigt för dem och det känns inte ens jobbigt att gå dit. En starkare kropp, här kommer jag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg