Hälsa ska byggas från fler håll

Hur påverkas din hälsa av stress, sömn, rörelse och mat och hur kan du ta tag i detta för att bli ditt bästa jag –

Valet är ditt  och det är du själv som väljer var och hur du vil börja.

Ofta har vi fokus på maten – och den ÄR jätteviktig då det är från den du hämtar dina byggstenar till allt din kropp ska göra. Maten är fundamentet varpå allt annat vilar – men är ändå bara ca.10% av helheten. Ovanpå detta kommer då sömn, stress, rörelse och hur vi andas, tänker och känner.

När vi upplever problem har vi lätt för att skylla på att just det som hände då är orsaken till problemet.

Men om man tittar på ett fullt vattenglas och häller i en droppa till – är det då droppen som är orsaken till det överfulla glaset eller det faktum att glaset redan var fullt och inte hade plats för en droppe till.

idag fokuserar man nästan uteslutande på symptombehandling. Vi jagar de små rännilar av vatten som rinner över från det överfulla glaset i stället för att försöka se bakom det och fundera på varför glaset är fullt.

Många diagnoser idag görs på symptombeskrivning för det inte går att mäta och hitta något fel – vi är inte trasiga – men inte heller i balans. Vi har inte ett hälsoglas med marginal för det lilla extra…

Därför behöver vi tömma ut vår (o)hälsas glas, så vi får marginal att hantera när det droppar i saker både lite här och där.

Om detta föreläsar jag tillsammans med Frida Sandin på Solbackens Helhetshälsa, och vi kommer gärna till dig eller dit företag och dig och dina anställda ett spark i baken.

Här utlovas aha-upplevelser, insikt och enkla verktyg för att få till en hälsosammare vardag – och kom ihåg – Allt börjar med din egen vilja till förändring.

För att höra mer om de olika föreläsningar som erbjuds kan du kontakta mig i formuläret nedan

[si-contact-form form=’1′]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg