Ugnsbakat kalkonbröst m. brieost och rosépepparsås

posted in: Kost, Middag, Recept | 0

Ibland går det att få till det även på en vanlig regnig måndag – och idag var en sådan dag. alla satt och ummande och hummade över denna goda krämiga rätt på kalkon, brieost och champinjoner, med gräddsås smaksatt med gräslök och rosepeppar.

Egentligen hade jag tänkt att göra rätten på kyckling men under veckohandlingen igår lyckades jag hitta några mindre bitar av kalkonbröst och de ersatte den planerade kyckligen i dagens middag.

Snabblagat och det mesta sker i ugnen, precist så det ska vara på en dag som denna

Till 5 personer gjorde jag rätten på följande :

  • 900g kalkonbröst i 2 smala bitar
  • 250g brieost (en trekantsbit)
  • 250g champinjoner
  • 1 dl rysk yoghurt
  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl egen benbuljong
  • 1 tsk rosepeppar
  • 1 msk färskhackad gräslök
  • salt
  • peppar
  • Ruccolasallad
  • Körsbärstomater

Först satte jag ugnen igång på 200grader.

Saltade och pepparde kalkonbitarna och lät dem få stekyta överallt på en het stekpanna med smör på.

In i ugnen ca 20 minuter (beror på ugn och tjocklek på köttet). Jag använde stektermometer och plockade ut köttet vid 60 grader

Under tiden rensade och stekte jag champinjonerna och rörde ihop med buljong, yoghurt och grädde. Blandade i rosepeppar och smaksatte med salt. Detta fick stå och småputtra under tiden kalkonen var i ugnen.

Jag skar även brieosten i 1cm tjocka skivor på den korta leden.

Då kalkonen hade passerad 60graders innertemperatur tog jag den ut ur ugnen och skar revor i köttet som jag lade brieosten i (ca 10 stycken totalt i de 2 bitar).

In i ugnen igen 3-5 minuter tills osten hade smält.

Vi hade lite ruccola sallad och färska körsbärstomater som vi lade upp på tallriken och på det lade vi då en bit av kalkonen tillsammans med champinjonsåsen.

Hoppas ni tycker det smakar lika gott som vi gjorde när ni testar att laga den. Och om ni inte får tag i kalkon går det lika bra med kycklingbröst.

smaklig måltid

 

Träffar: 0

close

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.