Har du påskmat upp över öronen?

Hoppas påsken varit underbar i det fina vädret! Eller blev det alldeles för mycket att äta igen?

Påsken verkar ha blivit ett tillfälle att äta, en anledning till att moffa i sig. Helt klart inte vad som var menat från början med Jesus på korset och allt. Affärerna väller över av godsaker, och för en sockerberoende är det oftast värre än kring jul. Det förväntas att man ska äta! Och barnen får påskägg med godis i drivor.

Jag valde att göra påsken till nåt helt annat i år! Vi åt påskmiddag i vanlig ordning, a la julmat som faktiskt är helt ok mat för det mesta. Barnen fick leta påskägg som innehöll annat än godis, nåt de verkligen har nytta av. Sen lade vi resten av påsken på att ta det lugnt, och verkligen njuta av att vara ledig. Mat åt vi som vanligt, men gjorde ingen grej av det. Det kändes inte tråkigt, det kändes bara skönt att slippa hysterin. Och njuta av av leva livet istället för att äta det.

Känner du att påsken blev droppen för ditt välmående? Vi har 3 platser kvar på avgiftningskurs 20-22 april! Och Bitten Jonsson kommer till Linköping i Maj, både på avgiftning och föreläsning. Så det finns inspiration att få!

Om du varit sockerfri och trillat dit under påsken: Det är aldrig för sent att börja på nytt! . Så städa ur skafferiet, gör en plan på vilken mat du ska äta kommande vecka och stå ut när suget kommer, för det gör det om du ätit socker några dagar. Se till att inte gå hungrig och ha lite cocosfett i handväskan om suget kommer. Igår var då och imorgon är en ny dag, så upp på hästen igen och ta dig framåt mot ett bättre och hälsosammare liv. Du har allt att vinna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg