hello

Lucka 16 – Bygg ditt staket

Ännu en förutsättning för att fixa ditt sockertroll på egen hand är att se till att bygga staket som håller dig borta från den. Vad ditt staket består av vet bara du men jag tänkte berätta om mina (Fridas) i detta inlägg.

Mitt allra bästa staket är mina klienter. Jag pratar dagligen med människor som går på den väg jag också vandrat i snart 7 år. Jag blir konstant påmind om hur jag mådde förut och det är definitivt inget liv jag vill ha tillbaka. Så kontakt med andra i samma båt är ett extremt effektivt staket och ofta ett som vi gärna glömmer bort. Vi vill inte vara i vägen och störa andra som har fullt upp med sitt eget liv. Det antagandet är helt åt skogen. För ofta sitter vi alla och tänker samma sak, så ge dig gåvan att sträcka ut din hand till en sockersyster eller bror. Det kommer hjälpa er båda.

Sen har jag sett till att bygga ett väldigt bra staket hemma. Min man vet precis hur jag mår på socker, så han skulle protestera högljutt om han såg mig äta något jag egentligen inte vill. Även 10-åringen skulle bli så chockad att hon skulle ställa till med en scen. Bra staket!

Jag har dessutom valt att vara publik med mitt sockerberoende. Det innebär att det finns väldigt många som skulle reagera om jag sitter på fik och äter bullar. Denna är läskig, och gärna en bakdörr som vi håller öppen. Om ingen annan vet ditt problem så kommer de ju heller inte märka om du trillar dit någon gång. Öppna bakdörrar leder förr eller senare till återfall, så om jag vore du skulle jag stänga dörren genom att berätta för din omgivning hur det ligger till. Det är läkande, och de som inte förstår eller säger något elakt har troligtvis ingen kunskap eller ännu oftare – större problem än vad du har. Den klassiska förnekelsen.

Har du funderat på hur ditt staket ser ut? Vilka hinder kan du sätta mellan dig och din favoritdrog?

Fler kalenderluckor hittar du här

2 reaktioner på ”Lucka 16 – Bygg ditt staket”

  1. Bilden av Charlotte som Röda hund sittandes i Fridas knä och sen puttad allt längre bort av sunda friskfaktorer är så tydlig i mitt huvud och en fin och ständig påminnelse om vad jag behöver göra för att hålla mig abstinent. Väldigt tacksam för den tydliga och konkreta beskrivningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg