hello

Många svenskar svälter – intressant löpsedel idag

Såg en intresant löpsedel swisha förbi idag – 75000 svenskar svälter !!! Hur kan det vara så i dagen överflöde ??

Vid första anblick låter det som en enorm siffra – men faktisk är den siffran ännu större ! Tro det eller låt bli.

Men hur kan jag säga det då ? Låt oss titta på vad definitionen av svält är – Det är när man lider av undernäring – dvs kroppen får inte tillräckligt med näring för att sköta alla sina processer.

Vad är då näring ? och är det kopplat till att man är mager ?

Näring – det är de byggstenar som kroppen behöver för att sköta sitt jobb. Vi behöver äta rätt mängd och variation av protein, fett, mineraler, vitaminer, antioxidanter och mjuka fibrer för att få i oss den näring kroppen behöver.

Tidigare var näringsbrist tät kopplat till att man magrade av, man fick för lite och för näringsfattig mat – men så ser det inte ut idag. En väldigt stor andel svenskar har näringsbrist även fast många har fint hull på kroppen.

Detta för att, när vi har näringsbrist anser kroppen att vi svälter och börjar då med fettinlagring deluxe så fort det finns något att lagra – och det får vi tyvärr massor av i dagens näringsfattiga och kolhydrattäta kost. Och värst är socker, bröd och pasta. Mycket kolhydrater och väldigt dåligt med näring.

Fakta är att gluten även minskar vårt näringsupptag i tarmen vilket gör att även fast vi tror vi äter oss till tillräckligt med näring så finns det stor risk att mycket åker rakt ut igen.

I dagens Sverige finns det därför ett väldigt stort antal individer där kroppen svälter fast många är överviktiga.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg