hello

Öppet hus – Egenvård vid smärta och värk

Onsdag kväll har Frida och jag alltid öppet hus i Brovillan där vi väljer olika teman för kvällen att diskutera. Igår var det dags för egenvård vid smärta och värk och vi hade föreläsning för- och livlig diskussion med- ett intresserad gäng som hittat vägen förbi.

Med medvetenhet skapar vi goda möjligheter att ta tag i vår egen situation och det var medvetenhet som var nyckeln till kvällens insikter för gästerna.

Oavset hur vi mår så är det helheten i livssituationen vi behöver ta tag i för att kunna läka och uppnå bra hälsa.

Kosten är basen – det är med den vi tillför kroppen dess byggstenar med vilka den repararerar, byggar och bytar ut.

Ovanpå det fundamentet lägger vi då LIVET – hur vi tänker, sover, andas, rör på oss, kroppshållning, tillhörighet, STRESS. Det är hur vi agerar och mår här som berätter för kroppen och hjärnan vad som ska hända med det vi stoppar i munnen och hur det ska användas. Och STRESSEN har alltid företräde framför allt annat.

STRESS skapas inte bara av utifrånkommande faktorer. Den värsta stressen vi kan skapa är den som kommer genom tex fel kost, känslan att inte duga, avsaknad av tillhörighet – eller något så enkelt som vår kroppshållning.

Om vi då har varit hos sjukvården med vår diffusa värk i kropp, ledar och/eller musklar och tagit tests och fått svar som säger att att inget är trasigt, då är det dessa bitar vi måste ta tag i för att hitta en lösning, och med det kommer vi ofta väldigt långt.

Om vi har så ont att vi inte orkar med att ta tag i det där med att se över kosten och livet, då kanske vi behöver lägga till specialkunskap kring tex utslitna leder eller överkänsliga nervändar och lägga till tillskott och akut smärtlindring, så vi får den extra energin att faktiskt ta tag i situationen.

Kvällen gav en hel del praktiska tips och ideer till hur var och en kan hantera olika typer av värk som huvudvärk, mensvärk, ledvärk och muskelvärk, både vad gäller rörelse, sömn, kost och smärtlindring.

Konklusionen från kvällen blev

  • Se över vad du äter och sätter på huden – vad ger du kroppen att läka och bygga med?
  • Se dig i spegeln och älska det du ser
  • Djupandas och hitta lugn/lediga tankar några gångar varje dag
  • Hitta rörelse som passar för dig – gör bara det som fyller på med energi
  • Ta hjälp av smärtlindring om du behöver, helst inte tabletter då de påverkar hela din kropp
  • Tillskott ? – bara i akutlägen så du får ork att ta tag i allt det andra eller om du inte kommer hela vägen med det övriga

Nästa onsdag 4/10 blir det öppet hus med visning och prova på en ny ren sminkserie (Marie Åkerberg), så välkommen att titta in.

11/10 kommer vi prata om kost och vård av våra husdjur

18/10 gäller det mage/tarm – med fokus på hur vi kan bli av med den där bubblande magen som inte alltid är oss riktigt till lags

25/10 ansiktskväll – unna dig en avkopplande stund där du gör en ansiktsbehandling på dig själv

1/11 blir det hjälp till självhjälp kring krånglande tonårshud

Vi har även tankar kring kväller om lymfan, stress, migrän och mycket mycket mer, så lägg onsdag kväller in i din kalender för att kunna svänga förbi oss i Brovillan. Vi har alltid något spännande och intressant på gång.

Du är mer än välkommen

 

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg