Reaktiv mat

My Westerdahl (också känt som lchfingenjören) har myntat ett nytt ord som vi tycker är fantastiskt bra – reaktiv mat.

Reaktiv mat är mat som vi har en stark mental reaktion på, och för många handlar det om att hjärnan kidnappas.

Väldigt lite mat är reaktiv i sig själv – Det är i kombinationer och processat att den blir farlig för våran fokus – dvs mycket av all färdigmat, hel och halvfabrikat.

Druvan är god i sig men blir extra reaktiv när den fått jäsa till vin.

Vete är inte jätteroligt att äta direkt från fältet, men i en färdig vetebulle är det mumma.

Vatten + sockerrör/sockerbete blir till den fantastiska läsken vi de senaste 50 åren har druckit mer och mer av.

Vårt processade vita socker kan klassificeras som en psykoaktiv drog, om inte det var så att man från centralt håll hade bestämd att livsmedel inte kan vara psykoaktiva. Det kan bara tillsatser (food additives). Nikotin och Alkohol räknas som tillsatser, men sockret räknas idag som livsmedel.

Snacka om att snurra till det. Om du vill veta mer om hur det kunde bli så, så är det bara att lyssna på Robert Lustig

Dags att vi låter våra barn äta riktig hemmagjord mat på enkla ingredienser? och inte låter dem tanka på läsk, energidryck, klämmisar, pizza, lösgodis, glass, chips, kakor och bullar?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg