Thai enligt Maarit

posted in: Uncategorized | 0

Thaimat är något som många tycker är väldigt gott, men där det faktiskt är svårt att hitta triggarfri mat när du går ut eller köper hämtmat.

Här får du Maarits förslag till en mejerifri, sockerfri och glutenfri thaiinspirerat rätt.

  • 4 st kycklingfiléer skurna i kuber
  • 1-1.5 dl kokosgrädde eller kokosmjölk
  • 5 st färska champinjoner, grovt hackade
  • 1 st gul paprika i fyrkanter
  • 1 st morot i skivor
  • 10 st små broccoli buketter
  • 1 st röd lök grovt hackad
  • 2 st vitlöksklyftor rivna
  • 1/2 cm färsk ingefära riven
  • Annas Supersalt och svartpeppar efter smak

Gör såhär:

  1. Stek kycklingkuberna i smör. Kommer det mycket vatten ur kycklingen så häll av det bara.
  2. Häll i vitlöken och ingefäran. Salta och peppra efter smak.
  3. När kycklingen nästan är klar blanda i resterande grönsaker och kokosgrädde eller kokosmjölken. Det ska bara vara så mycket så att det blir lite kladdigt.
  4. Om du tål så toppa av med några cashewnötter, eller så torrostar du lite sesamfrön och ringlar över i stället.

close

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.