hello

Varför blir vi sjuka ?

När vi får ett problem har vi lätt för att skylla på att just det är orsaken till problemet.

Men om man tittar på ett fullt vattenglas och häller i en droppa till – är det då droppen som är orsaken till det överfulla glaset eller det faktum att glasen redan var fullt och inte hade plats för en droppe till.

Inom sjukvården (ni hör det själv – sjukvård – inte hälsovård) jobber men nästan uteslutande med symptombehandling vi jagar de små rännilar av vatten som rinner över från det överfulla glaset i stället för att försöka se bakom det och fundera på varför glaset är fullt.

Många diagnoser idag görs på symptombeskrivning för det inte går att mäta och hitta något fel – vi är inte trasiga – men inte heller i balans. Vi har inte ett hälsoglas med marginal för det lilla extra..

Därför behöver vi tömma ut vår (o)hälsas glas, så vi får marginal att hantera när det droppar i saker både lite här och där.

Nästa gång något händer som får bägaren att rinna över – fundera därför – är det just denna droppen som är problemet eller ska du leta lite djupare för att ta hand om det egentliga problemet.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg