hello

Bästa glutenfria paneringen

När man äter glutenfritt är det svåra ofta just det där med att få till en crunchy panering på kycklingen, fisken, schnitzeln eller annat du önskar steka eller fritera för att få till en knaprig yta.

Jag har hittat lite olika typer av panering som jag gärna använder och tänkte dela med mig av

 

För knaprig och smakrik salt yta :

Om paneringen gärna får vara med som tydlig smaksättning så brukar jag använda rivet parmesan rakt av med lite peppar och valfri kryddning i. Paprika kan tex vara smarrigt. Jättebra till tex kyckling, så med parmesan kan du få till jättebra små nuggets bitar.

Om du har tillgång till fläsksvålar är dessa också bra att använda som panering. Lägg i så fall svålarna i dubbla plastpåsar och slå först på dem med platta sidan på en kötthammare eller annat platt/tungt, till det är finfördelade smulor. Smulorna smaksätter du med valfria kryddor – som tex peppar och paprika. Detta är mycket mastigt och mättande att använda tex på kyckling oavsett om det är som nuggets eller större lårfilebitar.

 

För mejerifri panerat yta  :

Då använder jag 2/3 mandelmjöl och 1/3 sesamfrön att blanda med lite salt och peppar

 

Förberedelse för panering :

När jag ska panera brukar jag ha 2 djupa tallrikar. En med ägg uppvispat med lite vatten/mjölk/grädde (beroende på vad som finns hemma och om det ska vara mejerifritt) och sedan en med paneringen.

Sedan brukar jag först vända i ägget och sedan i paneringen. Då alla paneringarna ger ett ganska tjockt täcke behövs väldigt sällan att göra dubbelpanering som annars ofta behövs med mjölmat.

Nedan ses resultatet av mandelmjöl/sesam panering som jag använde på schnitzel här om dagen. Detta tillreddes och åts med vitlöksstekta champignoner, och 2 fräscha råa sallader, en färsk tillagat med mozzarella, avocado och tomat och en annan  sallad som jag hade förberedd tidigare i veckan som “veckans sallad” i större portion så den gick att äta av under fler dagar (rödkålssallad).

Vilken är din favorit ?

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg