Varför går det inte att både äta kakan och ha den kvar?

Känner du igen det här?

Du vet att du har problem vikten och ditt mående och testar den ena dieten/bantningkuren efter den andra. Och misslyckandet är din ständiga följeslagare – du går ner några kilon och så fort du nått ditt mål återgår du till tidigare beteenden och går upp igen – och mer därtill.

Du vet med dig själv att det inte går att äta vissa saker, men samtidigt – hur kan du avstå – det är ju sååå gott.

Du ser överallt i sociala media att visst går det. Andra fixar det ju – så varför inte du?

Först och främst – mycket av maten är idag konstruerad (ja du läser rätt – konstruerad) för att ge MAXIMAL BELÖNING. Färg, smak, lukt, textur – allt är sammansatt för att DU inte ska kunna sluta när du väl börjat. Att du ska vilja ha mer, och längta till nästa gång du kan få det.

All reklam bombarderar dig och din rädsla att inte duga med budskap som; det är du värd, belöna dig själv, och varför skulle inte du…

I grunden vet du att du måste avstå från just den där favoriten – men ju mer du fokuserar på att du inte får och sätter yttre gränser med får/får inte, desto hårdare ramlar du när du släpper taget.

Så om du känner igen dig här – då behöver du andra verktyg än förbud och försök att ersätta din favorit med någonting som liknar den (kalla det ersättningstänk och hittepåmat). Maten är problemet, och verktyg är här en förutsättning för att lyckas – men lösningen hittar du inte på tallriken och ju mer du fokuserar på att det är just där du har problemet – desto mindre chanser har du att lyckas att verkligen bli fri.

Våga erkänna ditt problem – både för dig själv och din omgivning. Vi lovar att du inte är ensam. Och var inte rädd att söka hjälp. Genom gemenskap och starka verktyg så ger du dig själv förutsättningen att göra dig fri.

Tillsammans lyfter vi dig

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg