hello

4 år i mitt nya liv – äntligen fri!

Jisses vad tiden går, 4 år som sockerfri idag! Och samtidigt känns det som att jag inte levt något annat liv än det jag gör nu! För 4 år sen hade jag ett heltidsjobb på kontor, var ständigt trött och hade värk, hade mycket konflikter hemma och var allmänt onöjd med livet. Så fort jag var uttråkad eller stressad på jobbet drack jag en kopp te, med en sockerbit. Och det blev många koppar på en dag. Mitt blodsocker åkte förstås karusell och jag fick ett enormt sug på eftermiddagen. Sug efter socker var känslan, men det var nog egentligen sug efter näring. För det åt jag inte mycket av, och kroppen kan inte förmedla skillnaden. Ibland får jag frågan om hur jag skulle känna inför att “gå tillbaka till mitt gamla liv” och jag kan ärligt säga att om valet är att gå tillbaka dit eller att lämna jordelivet så gör jag nog det sista. Det är lätt att vänja sig med det liv vi har, men det dyker fortfarande upp glimtar av gamla och jobbiga känslor som jag haft men som inte längre finns där. Superskönt att slippa!

Idag ser livet helt annorlunda ut! Jag har en vardag på Solbackens Helhetshälsa som jag styr över i princip själv, vilket jag älskar. Jag har en familj med väldigt få konflikter och trevliga middagssamtal. Mina bästa vänner är mina arbetskamrater, vilket innebär att jag förenar nytta med nöje varje dag. Jag skaffar mig ett liv som jag inte behöver ta semester ifrån (sen kan jag gärna göra det ändå, men det är en helt annat sak).

Jag och min kollega Charlotte har precis lanserat en personlig föreläsning som handlar om oss själva, och hur det varit att leva våra liv med sockerberoende och IBS. Det känns väldigt spännande, och det ska bli kul att åka på Sverige-turné med den. Vi ska precis börja sälja in den till företag också. Till våren kommer Bitten Jonsson (guru inom sockerberoende) till Linköping och håller kurs för sockerberoende och i oktober planerar vi en sockerfri hälsoresa till Spanien. Inget jag någonsin hade kunnat drömma om för 4 år sen. Nästa vecka ska vi dessutom till Egypten och sälja in mitt favvomärke av rena produkter, Scandinavian Herbs, som kommer sälja som smör där. Och det allra bästa är att jag åker dit med två av de människor som betyder mest för mig, Maha och Charlotte. Kan ju liksom inte bli bättre. Vem hade kunnat ana att livet kunde vända så!

Om någon hade sagt till mig för 4 år sen att livet skulle ta denna vändning när jag tog tag i mitt sockerberoende så hade jag aldrig trott på det. Livet hade dock sett helt annorlunda ut om jag inte gjort det valet. Jag hade troligtvis varit delvis sjukskriven för värk och trötthet, varit 20 kg tyngre och definitivt inte varit gift vilket hade inneburit att inte få träffa min dotter varje dag, bonusdöttrarna förmodligen inte alls. Och jag vet att jag hade känt mig väldigt ensam, även om jag befann mig bland vänner. Hade mycket ensamhetskänslor förut, kände mig liksom utanför (så kallade falska känslor är vanliga vid beroende).

Men istället lever jag mitt drömliv som smärtfri och livsglad, med dröm-man, dröm-familj, dröm-jobb och vänner som skulle gå genom eld för mig. Tacksamheten i mitt hjärta är så STOR!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg