hello

Glutenfri panering på julskinkan

Här kommer ytterligare en fast tradition på julen – JULSKINKAN

Antingen kan du köpa den färdigkokt eller så köper du den rimmad och kokar den själv (eller rå och så rimmar och kokar du….överkurs för de flesta).

Här är ett förslag på hur du kan göra om du vill koka själv (och psst – om du bor i Linköping så se om inte Franzens Ekokött i Hjulsbro har någon kvar du kan köpa. Annars se till att beställa i god tid nästa år)

KOKA EN RIMMAD SKINKA

En rimmad skinka kokas några timmer helt nedsänkt i vatten med (för 2.5 kg skinka) 5 nejlikor, 2 lagerblad, 5 hela kryddpepparkorn, 1 grovhackad lök och 1 grovhackad liten morot. Låt den ligga i ett småbubblande vatten till den optimala innertemperaturen på 71 grader.

Efter kokningen låter du den svalna lite och sedan kan du plocka bort nätet och skära bort delar av den tjocka mjuka svålen om det känns som det är för mycket av den.


GRILJERING

Vidare med skinkan – antingen du kokt den själv eller köpt den färdigkokt och bara vill griljera den. Såhär kan du fixa till en griljering som är glutenfri

  • 1 äggula
  • 1 tsk senap (gärna kung markattas dijon)
  • 3 msk solrosfrön mixade till grovt mjöl
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Vispa upp äggula med senap och pensla på skinkan
  3. Dryssa solrosmjölet över den penslade ytan
  4. Ställ skinkan in i ugnen med den penslade ytan uppåt och låt griljera i 12 – 15 minuter. Ha koll på färgen och plocka ut när du anser den är griljerat till ditt tycke.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg