Smaksättning av inlagd sill

Bakom Lucka 11 gömde sig en bra basinläggning av sill helt utan socker eller sötningsmedel. Där fanns också 3 förslag på klassiska inläggningar.

Bakom denna lucka gömmer det sig ytterligare några spännande förslag på inläggningar som vi uppskattar. Hoppas de ska tilltala dig också.

Som bas föreslår vi

  1. Inläggning som angivet bakom lucka 11
  2. Bas för hela satsen av sill – 6 dl röra, 50/50 creme fraiche/majonäs – eller så gör du rent på majonäs, helt avhängigt av tycke, smak och vad du klarar av att äta.

Om du tex jobbar för att minska candidaöverväxt, eller vet att du triggar på mejeri så rekommenderar vi att du använder majonäs som bas utan mejeri.

Saffranssill (1/3 bas)

  • 1 paket saffran
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rivet skal med lite av fruktköttet kvar från ett litet svenskt äpple
  • Smaka av med salt och peppar

Sill med ingefära och citron (1/3 bas)

  • 1 finhackade salladslökar (beroende på storlek och både det gröna och det vita)
  • Rivet skal av en citron
  • 1 msk riven färsk ingefära (mer efter smak)
  • Smaka av med salt och peppar
  • Pressa evt i lite citronsaft också om du uppskattar syrligheten

Västerbottensill (bara om du fixar mejeri) (1/3 bas)

  • 1/3 av basen ovan +
  • 1,5 dl riven västerbottensost
  • en nypa cayennepeppar
  • smaka av med salt och peppar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Varukorg