Apelsinmarinerad kyckling med stekt blomkålsris och jordnötsås – Mejerifritt

Varning – Om du har tendens att överäta är inte denna rätt något för dig. Försvinnande gott ganska enkelt.

Till 4 personer tog jag

  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl tamarisoya
  • saften från en aplesin
  • 800g reko kycklinglårfile
  • smör att steka i
  • 1 dl jordnötssmör (använde kung markattas sockerfria)
  • ½ L kokosgrädde (använde 2 av garants lila tetrapack)
  • 1 msk grönsaksbuljong (använde kung markattas)
  • saft från en pressad lime
  • 2 msk tamarisoya
  • 1 tsk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • en näve färsk hacka koriander
  • 1 dl grovhackade jordnötter
  • 1 rivet blomkålshuvud
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 rejäl klick smör

Dela varje kycklinglårfile i 2 bitar och marinerade i olivolja, tamarisoya, apelsinsaft och pressad vitlök. Låt vila i kylen ett par timmer.

Stek upp kycklingbitar i smör i omgångar på stekpanna och när bitarna fått bra stekyta låt dem gå färdigt i ugnen på 175 grader (ca 10 – 15 minuer).

Finhacka vitlök och låt den fräsa ihop med curry i smält smör i en kastrull. Blanda ihop resten av såsingredienserna (minus de grovhackade jordnötter och den hackade koriandern) och häll i grytan. låt koka upp och småputtra i ca 5 minuter. på slutet lägger du i det mesta av koriandern och rör om. Spara lite till garnityr.

Riv blomkålhuvudet grovt och salta i en bunke. steka upp de hackade vitlöksklyftor i smör på stekpanna och häll i det rivna blomkålet. Stek upp på medel värme till riset börjat få lite färg och fortfarande har konsitens (brukar ta ca 5 min).

lägg upp på fat och servera, klart på 30 minuter !

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg