Varning – Om du har tendens att överäta är inte denna rätt något för dig. Försvinnande gott ganska enkelt.
Till 4 personer tog jag
- 1 vitlöksklyfta
- ½ dl olivolja
- ½ dl tamarisoya
- saften från en aplesin
- 800g reko kycklinglårfile
- smör att steka i
- 1 dl jordnötssmör (använde kung markattas sockerfria)
- ½ L kokosgrädde (använde 2 av garants lila tetrapack)
- 1 msk grönsaksbuljong (använde kung markattas)
- saft från en pressad lime
- 2 msk tamarisoya
- 1 tsk curry
- 2 vitlöksklyftor
- smör att steka i
- en näve färsk hacka koriander
- 1 dl grovhackade jordnötter
- 1 rivet blomkålshuvud
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 rejäl klick smör
Dela varje kycklinglårfile i 2 bitar och marinerade i olivolja, tamarisoya, apelsinsaft och pressad vitlök. Låt vila i kylen ett par timmer.
Stek upp kycklingbitar i smör i omgångar på stekpanna och när bitarna fått bra stekyta låt dem gå färdigt i ugnen på 175 grader (ca 10 – 15 minuer).
Finhacka vitlök och låt den fräsa ihop med curry i smält smör i en kastrull. Blanda ihop resten av såsingredienserna (minus de grovhackade jordnötter och den hackade koriandern) och häll i grytan. låt koka upp och småputtra i ca 5 minuter. på slutet lägger du i det mesta av koriandern och rör om. Spara lite till garnityr.
Riv blomkålhuvudet grovt och salta i en bunke. steka upp de hackade vitlöksklyftor i smör på stekpanna och häll i det rivna blomkålet. Stek upp på medel värme till riset börjat få lite färg och fortfarande har konsitens (brukar ta ca 5 min).
lägg upp på fat och servera, klart på 30 minuter !