Nu är det snart dags att fira in det nya året.
2017
För vår del ska det bli väldigt spännande då både jag och M har säkrat att vi är fritt ställde utan krav från en arbetsgivare. Vad det ska bli av den friheten återstår att se men vi ser både mycket fram emot detta äventyr.
Kvällen ska firas med goda vänner (Johanna/Magnus m. barn) – faktiskt de människor som fick mig att komma till Sverige i tidernas begynnelse – tillbaka till 1995. Så 8 personer blir vi i kväll – 4 vuxna och 4 barn/tonåringar. på översta bilden ser ni vårt kvällmys igår kväll då de ankom.
Johanna jagar och har säkrat att vi ska få äta rådjur som huvudrätt. Hur detta ska tillredas har vi inte ännu bestämd – så det ska bli ytterst spännande att se och smaka när vi kommer så långt.
Meny såhär långt blir i alla fall :
Förrätt
parmesankorgar m. räk- eller skinkfyllning (olika för olika läggningar i sällskapet).
räkfyllningen – färska räkor, riven lime, olivolja, liite chili, tärnad mango och gurka samt machesallad. Allt röras ihop några timmar innan det läggas i korgarna.
Huvudrätt
Rådjur m. Hasselbacks- pumpa och potatis, broccolisallad, tomat/mozarellasallad och rödvinssås
Dessert
Linas special – dubbel chokladmousse med hallonspegel
12 slaget
Då blir det endivesallad m 3 olika röror
* skagenröra (räkor, dill, citron, majonäs)
* skinka/pepparrot
* feta/rödlök/avocado
Parmesankorgarna gjordes redan igår kväll tillsammans med desserten (i alla fall den ena av 2 chokladmousse).
Av naturliga orsaker så finns det ännu inga bilder på maten, då den ännu inte är tillagat, och vi inte har gjort denna kombo förut. Lovar att utförliga bilder kommer senare.