Lät mig inspireras av ett recept i LCHF 2.0 av Anna Hallen och Åse Falkman Fredriksson.
Det blev Lammfärsspett med Tzatziki, grekisk sallad och blomkålstabbouleh och receptet kommer här
Lammfärsspett till 6-7 personer:
- 1 kg lammfärs
- 2 tsk spiskummin
- Rivet skal från 1 citron
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 1 finhackad gult lök
- 1,5 tsk supersalt
- 1 krm cayennepeppar
- 2 ägg
blanda ihop alla ingredienser och forma 10 korvar att trä på spett eller grilla direkt på grillen.
Grekisk Sallad – blanda ihop alla ingredienser :
- 1/2 gurka, kluven på mitten och skuret i tunna skivor på smala leden
- 2 stora tomater delade i lagom bitar
- 10 gröna oliver
- 1 litet rödlök tunt skuret
- 200g fetaost smulad
- salt/peppar
- rödvinsvinäger
- olivolja
Blomkålstabbouleh
- 500g Grovt rivet blomkål, stekt med salt och 1 pressad vitlöksklyfta
- saft av 1/2 citron
- ett litet skvätt olivolja
- 1 knippe salladslök tunt skivad
- 1 kruka mynta grovhackad
- 1 kruka bladpersilja – grovhackad
- 10 körsbärstomat tunt skivade
- salt och peppar
blanda ihop alla ingredienser bortsett från blomkålen. Stek blomkålsriset och blanda i precist innan servering.
Tzatziki
- 1 gurka grovt rivet och där vattnet har pressats ut
- 1 pressad vitlöksklyfta
- evt lite grovhackad färsk koriander
- en nypa salt
- cypriotisk yoghurt i passande mängd. 1 dl ger en ganska tjock Tzatziki. Mer gör den mera rinnig.