Lammfärsspett med grekisk sallad, tzatziki och blomkålstabboule

Lät mig inspireras av ett recept i LCHF 2.0 av Anna Hallen och Åse Falkman Fredriksson.

Det blev Lammfärsspett med Tzatziki, grekisk sallad och blomkålstabbouleh och receptet kommer här

Lammfärsspett till 6-7 personer:

  • 1 kg lammfärs
  • 2 tsk spiskummin
  • Rivet skal från 1 citron
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad gult lök
  • 1,5 tsk supersalt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 ägg

blanda ihop alla ingredienser och forma 10 korvar att trä på spett eller grilla direkt på grillen.

Grekisk Sallad – blanda ihop alla ingredienser :

  • 1/2 gurka, kluven på mitten och skuret i tunna skivor på smala leden
  • 2 stora tomater delade i lagom bitar
  • 10 gröna oliver
  • 1 litet rödlök tunt skuret
  • 200g fetaost smulad
  • salt/peppar
  • rödvinsvinäger
  • olivolja

Blomkålstabbouleh

  • 500g Grovt rivet blomkål, stekt med salt och 1 pressad vitlöksklyfta
  • saft av 1/2 citron
  • ett litet skvätt olivolja
  • 1 knippe salladslök tunt skivad
  • 1 kruka mynta grovhackad
  • 1 kruka bladpersilja – grovhackad
  • 10 körsbärstomat tunt skivade
  • salt och peppar

blanda ihop alla ingredienser bortsett från blomkålen. Stek blomkålsriset och blanda i precist innan servering.

Tzatziki

  • 1 gurka grovt rivet och där vattnet har pressats ut
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • evt lite grovhackad färsk koriander
  • en nypa salt
  • cypriotisk yoghurt i passande mängd. 1 dl ger en ganska tjock Tzatziki. Mer gör den mera rinnig.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Varukorg