Vardagsrutinerna hos oss är normalt Frukost, Lunch och Middag. Ibland kan en förrätt dock sitta på ett bra ställe (alltid bättre än att börja tassa in i området kring dessert….)
Denna rätt fick full pott hos mig. Enkel, dekorativ och supergod. Du behöver ha lite framförhållning då det är gelatine i och den behöver ca 4 timmar på kyl för att stelna till ordentligt.
Ingredienser till 4 portioner som på bilden:
- 2 gelatinblad
- 2 dl vispgrädde (40%)
- 2 dl gräddfil
- 1 liten rödlök (ca 1 dl finhackad)
- 1 dl finklippt gräslök
- Några drag med pepparkvarnen
- 2 kryddmått Annas Supersalt
- 1 liten burk löjrom, 4 citronskivor och gräslök till dekoration
Gör så här:
- Börja med att lägga gelatinbladen i varmt vatten 5 minuter
- Värm grädden tills den är ljummen
- Krama ur gelatinet och lägg i den ljumma grädden, låt det lösas upp
- Blanda nu i gräslök, rödlök, gräddfil, salt och peppar
- Häll upp i dekorativa serveringsglas och ställ kallt att stelna ca 4 timmar
- Dekorera med citron, gräslök och löjrom och servera.