Finaste förrätten – Rödlökspanacotta

Vardagsrutinerna hos oss är normalt Frukost, Lunch och Middag. Ibland kan en förrätt dock sitta på ett bra ställe (alltid bättre än att börja tassa in i området kring dessert….)

Denna rätt fick full pott hos mig. Enkel, dekorativ och supergod. Du behöver ha lite framförhållning då det är gelatine i och den behöver ca 4 timmar på kyl för att stelna till ordentligt.

Ingredienser till 4 portioner som på bilden:

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde (40%)
  • 2 dl gräddfil
  • 1 liten rödlök (ca 1 dl finhackad)
  • 1 dl finklippt gräslök
  • Några drag med pepparkvarnen
  • 2 kryddmått Annas Supersalt
  • 1 liten burk löjrom, 4 citronskivor och gräslök till dekoration

Gör så här:

  • Börja med att lägga gelatinbladen i varmt vatten 5 minuter
  • Värm grädden tills den är ljummen
  • Krama ur gelatinet och lägg i den ljumma grädden, låt det lösas upp
  • Blanda nu i gräslök, rödlök, gräddfil, salt och peppar
  • Häll upp i dekorativa serveringsglas och ställ kallt att stelna ca 4 timmar
  • Dekorera med citron, gräslök och löjrom och servera.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg