hello

Food for thought

Ibland lyser lampan upp lite extra och just de där stunder när håren reser sig på hela kroppen och nya insikter uppenbarar sig är helt fantastiskt.

Följade föreläsningar på TED talk är nog bland det som berört mig mest av alla program jag har tittat på (och jag konsumerar ofta och gärna TED talks). De är alla olika och berör olika ämnen men gemensamt för dem alla var att jag satt kvar med gåshud och ytterligare intressanta pusselbitar för att förstå mig själv, mina närmsta och hur vi alla kan agera för att leva ett hälsosamt och harmonisk liv.

En liten kortfattat summering av mina lärdomar:

How not to be ignorant about the world: En kort introduktion till boken Factfulness som jag anser att alla böra läsa.

The best gift…: Hur jag alltid kan hitta det positiva i något oavsett hur nattsvart det är. Ingenting är så illa att det inte är bra för något.

Inside the mind : Se till att det du gör har värde och att du inte bara får tiden att gå (och nu förstår jag varför jag inte har gjort det hittills)

How boredom can lead to the most brilliant ideas: Lägg telefonen ifrån dig ibland och koppla upp till dig själv i stället. Jag rekommenderar att du ser denna med dina barn. En riktig tankeställare

What is so special about the human brain. Det yttersta lagret i vår hjärna är det som skiljer oss från alla andra djur vi vet om på jorden. Här får vi en vetenskaplig förklaring till hur vi kommet till att faktiskt utveckla detta och varför. (och även varför vi behöver tillaga maten och inte kan klara oss långsiktigt på rawfood)

How our microbes makes us who we are – självförklarande titel. Riktigt intressant förklarat och visat och går in på hur mikrobiomet utveklas hos individen och kan styra vår hälsa och vårt beteende.

Everything you think you know about addiction is wrong- Ett intressant perspektiv på hur vi är sociala varelser och hur isolation och ensamhet är en av våra störta samhällsproblem idag.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg