Halstrad pilgrimsmussla med äpple

Halstrad pilgrimsmussla

Denne rättade vi an i gamla snäckskal vi haft liggande, som barnen samlat in på en strand vid franska atlantkusten. Det blev både vackert och funktionellt.

Om du vet med dig själv att äpple är en trigger, så skippar du detta recept eller testar att ersätta just äpplet i receptet med citrusmarinerad kålrabi i stället.

Som förrätt till 4 personer eller lite mer till 2

  • 4 pilgrimsmusslor
  • Rivet skal och saften från en lime
  • ½ liten schalottenlök
  • ½ litet skalat syrligt grönt äpple
  • ½ dl kallpressad olivolja
  • En nypa salt
  • 2 kvistarmynta
  • 2 kvistar basilika
  • 1 msk smör
  • 1 tsk flingsalt

Såhär gör du:

  1. Börja med att ta hand om limen. Skölj, riv och pressa den
  2. Skala och finhacka lök
  3. Skala och finhacka äpplet
  4. Blanda limesaft, skal, lök och äpple med oljan och krydda det med en nypa salt
  5. Ställ åt sidan
  6. Finstrimla myntablad och basilikablad
  7. Ställ åt sidan
  8. Kolla på musslorna. Sitter muskeln kvar på sidan? (lite vitare klump som går att pilla av)
  9. Rensa bort muskeln
  10. När allt annat är redo för servering – hetta upp stekpannan (torr)
  11. Lägg på smöret och låt det smälta snabbt på den heta stekpannan
  12. Stek musslorna hastigt 1 minut på varje sida
  13. Lägg upp på ditt serveringsobjekt oavsett om det är en liten assiett eller något rengjort snäckskal
  14. Strö på flingsalt och skeda över salsa och örter
  15. Servera

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg