En pärla att servera sin älskade. Smakexplosion säger jag bara. En riktigt spännande och smakrik rätt som kittlar smaklökarna. Receptet hittade vi i en flitigt använd kokbok skriven av Håkan Larsson, och det fanns inget behov av att anpassa denna då den är naturligt gluten och sockerfri.
Till tartaren så hade vi en sojamajonnäs som kan vara bra att göra i större mängd och förvara som tillbehör till annan mat också
Ingredienser – förrätt till 4 eller lite mer till 2
150g färsk tonfisk
1 stor tomat
2 salladslök
0,5 dl kokosflingor
0,5 kruka koriander
1,5msk små kapris
Rivet skal av 1 lime
1 msk limesaft
1,5 msk neutral rapsolja
1,5 krm supersalt
Några varv med pepparkvarnen
Sojamajonnäsen gjorde vi på 1 dl majonnäs och 1 msk tamarisoja (den är glutenfri)
Vi serverade tartaren i ett brett glas. Den kan också skedas upp på en bädd av späda salladsblad.
Börja med att göra så här:
Vi började med att rosta kokosflingorna lätt bruna i en torr panna.
Ställ åt sidan och låt svalna.
Kärna ut tomaten och hacka den fint (alltså inte det utkärnade, men själva tomatköttet)
Skölj och strimla hela salladslökarna, både det vita och så mycket av det gröna som är fint
Hacka koriandern
Hacka tonfisken fint (skär tunna strimlor och hacka dem i mindre bitar)
Blanda tonfisk, tomat, salladslök, kokos, kapris, koriander, limeskal, limesaft och olja smaka av med salt peppar och om du vill ha mer limesmak
Rätta an och klicka lite sojamajonnäs på. Se till att ställa majonnäsen nära till hands. Du kommer vilja ha mer till tartaren när du äter den.