hello

Jobbiga beslut

En fundering –

Det finns så mycket som påverkar oss och vårt välmående. Byggstenarna som kropp och huvud har att jobba med kommer primärt genom maten vi äter, luften vi andas, påverkan/upptag genom vårt största organ – huden och såklart allt som påverkar oss genom våra sinnen (lukt, smak, känsla, syn, hörsel).

Inte konstigt då att vi människor håller på att gå sönder !! Om man ser till den totala tiden vår genetiska uppsättning som Homo Sapiens har funnits till och vad vi gjort med oss själva och världen de senaste sekler så är det klart att ingen hinner med..inte minst vi själva.

Världsekonomin är uppbyggd på en kapitalism som inte gynnar individen.

Den lilla människan är en brick i det stora spelet där det gäller att hålla oss lagom sjuka och lagom oförstående inför vem som faktiskt sätter agendan och formar hur vi lever. Utan medvetenhet om detta är det i princip omöjligt att ta kontroll över det egna välmåendet och det egna livet.

Om vi tittar på varorna som säljas i våra lokala livesmedelsaffärer så är 80% av detta hitta-på mat som till stor del är kemisk framställd. Det är bara att läsa innehållsförteckningen på varorna vi lägger i våra korgar/vagnar

Det finns ingen drivkraft i att forska på något som inte kan patenteras och kommersialiseras, vilket gör att fokus inom läkemedelsbranchen/sjukvården blir på symptombehandling i stället för att faktisk hitta roten till problemen och kurera.

Det är svårt att ta ödet i sin egen hand – det kräver stor medvetenhet. Men det är dags nu !!!  Vi MÅSTE börja se sjukvården, läke- och livsmedelsbranschen för vad den är och inse att maten (dvs den riktiga maten – inte låtsas hittepå…) är vår friskvård och sjukvården är just det – sjukvård.

Är man sjuk så är sjukvården fantastisk, men går vi runt och är trötta och mår dåligt av livets stress och press så funkar det inte att gå till sjukvården och få ett piller. Det löser ingenting – tar bara symptomen så vi fortsätter att orka en liten stund till innan vi går sönder på riktigt.

Vi måste träffa våra val i livet så vi blir nöjda med det livet vi lever och inte behöver balansera det med sockerkick och tabletter för att orka med.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg