Fredagsmat

Här i huset har vi en rätt som är mer typisk fredagsmat än annat. Denna rätt är grillade revbenspjäll med coleslaw.

Vi kan grilla denna rätt året om och håller oss inte bara till detta på sommaren. M har sin alldeles egna plommonchutney han använder som marinad på spjällen tillsammans med lite soya och ingefära. Jag ska se om jag kan få honom att släppa denna på bloggen. Inte helt sockerfri dock – men det ger en fantastisk god glasering av spjällen.

Coleslawen är däremot lågkolhydrat –

  • 200g strimlat färsk vitkål
  • 300g rivna morötter (riv 2 stora morötter på den grova sidan av rivjärnet)
  • ½ dl gräddfil
  • ½ dl mayonnaise (om du inte vill tillaga själv tipsar jag om Hellmans)
  • riven skal från en lime
  • saft från en lime
  • salt

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg