I söndags ville alla i familjen ha Pizza. Eftersom alla ännu inte är inne på glutenfri kost (jobbar dock på det men svårt när man har teens i huset med egna ideer) åt vissa pizza på degbotten och vissa tog till med denna goda Meatza i stället.
Jag äter inte ofta denna typ av mat, men när jag gör så har jag en konstig craving – älskar kombinationen av banan och gorgonzola. Därför blev min meatza lite konstig i vissa ögon – färsbotten, tomatsås, mozzarella, gorgonzola, champignoner och banan. Om ni tycker att denna fyllning inte passar i er smak – så lägg på vad ni föredrar.
färsbottnen är dock oslagbar :
Till en hel bakplåt tar ni :
- 800 g nötfärs
- 2 ägg
- 1 finhackat gul lök
- 1 msk oregano
- 2 finhackade vitlöksklyftor
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienser och bre ut så det täcker hela bakplåten. Baka i ugnen ca 10-15 min
Under tiden den bakar kan du sno ihop tomatsåsen – koka ihop:
- 400g krossade tomater
- 1 tsk oregano eller basilika
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 1 litet finhackad lök
- 1 tsk tomatpure
- (om ni har tillgängligt ta också en skvätt rödvin…ger mustigare smak)
Ta ut färsbottnen och häll/torka bort överflödig vätska
Bre ut tomatsåsen (du behöver kanske inte allt)
Lägg på dina valda ingredienser
Baka i ugnen ca. 15 min på 225 grader.
Ta ut ur ugnen och ät. Denna rätt kan med fördel värmas och användas som snabbmat en annan dag i veckan om livspusslet inte riktigt går ihop sig och det måste finnas mat på bordet snabbt.