hello

La cage aux folles och wok med broccolinudlar

Igår fick vi den fina förmånen att med kort varsel hoppa in på två  biljetter till premiären på föreställning La Cage Aux Folles på östgötateatern.

Intressant när sånt händer med kort varsel – det visar familjens beredskap för oförutsedda händelser 🙂 M ringde mig kl 17.15 och frågade om det kunde funka – vi skulle isf vara på östgötateatern i stan och hämta ut biljettern 18.25.

Hemma var de stora barnen i full gång ved veckostädningen av huset, och den yngste var på fotboll och skulle hämtas strax efter 18. Jag hade jobbat hemma hela dagen i morgonhår och myskläder, så jag behövde en ordentlig uppfräschning innan jag kunde visa mig i mer offentliga sammanhang – och så skulle vi ha mat mitt i allt detta. Sagt och gjort. Vi stämde av med barnen att de var ok med att vi flydde hemmet för kvällen och de stora fick lova att se till att få den yngsta i säng i ordentlig tid. Jag snyggade till mig, hämtade minstingen och en snabb Wok snoddes ihop av M. Vi hann alla äta, innan vi på rekordtid tog oss in till stan för att gå på teater.

Woken blev såhär smarrig för mig som INTE äter nudlar. Jag använde tunt skurna broccolistänger i stället. Hur gott som helst. Kyckling, paprika, broccoli och cashewnötter snoddes ihop med en sås på tamarisoya, ingefära och sesamolja. Jag stekade broccolistängerna som nudlar separat i smör och med pressad vitlök och så åt jag lite fet yoghurt till.

Och föreställningen var success. Om ni inte såg den i Norrköping så se till att gå och se den här i Linköping. Duktigt ensemble och så är storyn hjärtvarm, rolig och alvarlig – och väldigt aktuell. Alla har rätt att älska och bli älskat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg