hello

Lördagssnacks i väntan på maten

Lördag är oftast den dagen vi är mest sociala i vår familj – både vi 5 närmsta och med utomstående. Då sitter vi ofta många vid middagsbordet eller är bortbjudna. Så även denna lördag.

I kväll kommer svärföräldrarna förbi på middag och berättar om en resa till Sydamerika som de just varit på. Ska bli jättespännande att höra.

Vi (jag, man och barn) håller också på att fundera på att göra någon resa – med lite delade åsikter om vart vi ska ta vägen och när. Just nu lutar det åt att vi ska ta oss till New York i anslutning till höstlovet. Vi får väl se om det är det vi landar i till slut. Jag tar tacksamt mot förslag på saker att göra med 2 tonåringar och en 11 åring i the big apple !

I kväll är det då tänkt att vi ska roa oss med att äta långkok på oxkind – som legat i rödvinsmarinad sedan igår kväll. Men innan dess blir det till att koka benbuljong och fixa fram oxmärg som också ska användas. Buljongen kommer jag göra idag ungefär såhär.

Innan maten är det alltid skönt att ha lite tilltugg att äta på i väntan på att maten ska bli klar. Där kan man t.ex göra som här – lägga upp lite endive eller hjärtsalladsblad eller göra parmesankorgar och sedan göra lite röror att lägga i skålarna/bladen. Enkelt och gott och inte för tungt.

Som röra använder vi som oftast cypriotisk yoghurt/majonäs som bas och snor ihop av sådant vi har hemma. Det kan tex var med räkor, lax, eller skinka och hackade grönsaker/örter.

Bilden här illustrerar de fina röror vi hade på nyår, dvs skagenröra, räk och mango röra, avocado/fetaoströra och skink/pepparrotsröra

Imorron lovar jag att lägga upp bilder och recept på oxkinden.

Ha en trevlig lördag.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Varukorg